Probleem Badgeiser

Lindaah

  • #1
Hoi,

Ik heb sinds kort een probleem met mijn badgeiser, hij slaat steeds uit bij gebruik in de keuken.
In de badkamer bij de wastafel en douche doet hij dit niet.
Er zitten ivm zeer hard water geen perlators op de kranen dus daar ligt het niet aan.

Nu is de geiser gehuurt bij volta en die heb ik laten komen.
Hun conclusie...er zit kalk in de waterleiding richting de keuken....en aangezien ik in een huurhuis zit is dit voor de huisbaas om op te lossen.

Ik heb dus dit probleem aan de huisbaas doorgegeven en die heeft iemand laten komen om te kijken naar de mogelijkheid van ontkalken van de leidingen.

Deze persoon is echter van mening dat het probleem toch in de geiser zit en zegt dat het onkalken van de leiding naar de keuken een risicovol werkje wordt daar de leidingen hiervan ook kapot kunnen gaan.

En aangezien de leiding naar de keuken (is aanbouw) in de muren loopt zou de hele gevel van de aanbouw moeten worden gesloopt om nieuwe leidingen te leggen dus dit is echt een allerlaatste optie.

Ik heb totaal geen verstand van geisers, dus zou iemand mij kunnen vertellen of het probleem wel aan de geiser ligt als dit probleem zich alleen voordoet in de keuken?
En wat zou dan het probleem kunnen zijn?

Alvast bedankt
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Wat voor geiser is het?

Overigens kun je er bijna wel van uit gaan dat het niet in de geiser zit.

Als hij het op 2 tappunten wel doet en op 1 niet zal het aan het tappunt of de leiding erheen liggen. Er zal dan teveel weerstand zijn in de keuken en daarom gaat hij uit. Dit kan door kalk veroorzaakt worden.
 

Lindaah

  • #3
Hoi,

Sorry stom was ik vergeten erbij te zetten, het is een fasto E 2500
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Je kan proberen het membraam te vervangen, kan nog de oorzaak zijn, maar ik gok het eerder op de leiding, kraan of perlator (maar die zat er al niet op).
 

Lindaah

  • #5
Hoi,

Nee een perlator zat er niet op, heb een gewone kraan met een knop voor warm en een knop voor koud kan er in (dus van binnen) de kraan zelf kalk zitten of in die slangetjes die van de waterleiding naar de kraan gaan?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Ja het is mogelijk dat het daarin zit. Uit u verhaal begrijp ik dat de kraan met flexibele slang is gemonteerd op de leiding. U kun heel simpel testen of het aan de kraan ligt. Even de water druk eraf halen, flexibele slang demonteren hierop even een andere slang met kraantje bevestigen, vervolgens water er weer op en even water tappen, blijft hij dan aan, ligt het aan de kraan. Dit is echter alleen te testen als u een andere kraan heeft.
 

Jacovrie

  • #7
Hoe zit het met de waterstraal wanneer de warmwaterkraan in de keuken wordt opgengedraaid. Is de straal dan erg klein? Afgezien dat kalk in de kraan een mogelijkheid zou kunnen zijn, zou het ook kunnen zijn dat er problemen zijn met de kraanstift en/of het kraanleertje. Wanneer zijn de kraanleertjes vervangen? Draait de stift wel helemaal uit?

Vooralsnog zou ik de kraan verdenken. Het lijkt mij inderdaad sterk dat de geiser de oorzaak is, want dan zou deze ook uit moeten gaan wanneer op de andere kranen warmwater gevraagd wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu