Probleem ontluchten verwarming

VikV

  • #1
Dag allen,

Recent wou ik mijn verwarmingen ontluchten. De chauffagist gaf me hier een sleuteltje (zie tekening bijlage) voor, maar het probleem is dat deze enkel op sommige verwarmingen paste maar niet op andere.

Ik weet nu niet hoe ik de andere 'modellen' moet ontluchten en ik durf er ook niet te veel aan prutsen uit angst dat ik iets stuk maak. Ik voeg foto's toe van twee verwarmingen (badkamer & slaapkamer) waar de sleutel niet op past. Op een is er duidelijk een afvoerbuisje voor water, maar niet op de andere. Maar ook voor de verwarming met een afvoerbuisje weet ik niet hoe ik het moet aanpakken.

Bedankt alvast voor jullie hulp!

47Verwarming02.jpg Verwarming badkamer 3.jpg Verwarming badkamer1.jpg Verwarming badkamer2.jpg Verwarming slaapkamer1.jpg Verwarming slaapkamer2.jpg Verwarming slaapkamer3.jpg
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lucht wil naar boven en een ontluchter zit dus alleen aan de bovenkant van een radiator. Meestal zit aan de ene zijkant de radiatorknop, aan de andere zijkant de ontluchter.
Ik zie 7 plaatjes:
het eerste plaatje is een schematische
De tweede is eigenlijk een aftapper die aan de onderkant hoort te zitten om de radiator zo nodig leeg te kunnen laten lopen. Je kunt hier ook mee ontluchten als dit aan de bovenkant zit. De ontluchtsleutel past op het metalen vierkantje op de plastic koker die naar rechts wijst.
De derde is een radiatorknop, hopelijk zit aan de rechterkant van de radiator de ontluchter.
De vierde is de onderkant van een radiator. Hier zit geen ontluchter, deze dop houdt de radiator dicht.
De vijfde is een ontluchter zoals gebruikelijk. Het sleuteltje hoort te passen op het 'vierkantje' dat je in het glimmende metaal ziet.
De zesde en zevende zijn foto´s van een radiatorknop, hopelijk zit rechts op de radiator een ontluchter.
 
  • Like
Waarderingen: VikV

VikV

  • #3
Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu