Poreuze plek op terrazzo aanrecht

Ppklus

  • #1
Wij hebben sinds ong. 10 jaar een terrazzo aanrechtblad, die ik ong. één keer per jaar met "Ambras T" behandel. Dat gaat heel makkelijk en met goed resultaat. Maar onder de kraanknop, waar het vaakst wat water ligt, is het oppervlak poreus en ruw geworden. Zie de foto's, het is moeilijk om het plekje duidelijk te zien op de foto.
Dat was al eerder gezien, ik bracht daar vaak een extra laag aan. Ook heb ik wel eens met fijn schuurpapier die plek vlak geschuurd en dat zag er toen weer mooi uit.
De laatste keer zag ik toch weer ruw oppervlak en heb ik daar plaatselijk meerdere lagen Ambras T er op gedaan om de poriën op te vullen. Zag er redelijk uit maar nu ziet het weer ruw en poreus uit.

Ik haal denk ik de kraan eruit en dan goed vlak schuren (1mm eraf met waterproof schuurpapier en dan behandelen.
Lijkt dit een goed plan f is er ander spul om dit glad en vlak te maken?

kraan1.JPG kraan2.JPG ambras t.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wil alleen even kwijt als je dingen doet waardoor de rubber afdichting die onzichtbaar onder de kraan ligt niet meer goed afsluit ben je verder van huis.
 

Ppklus

  • #3
Ja, daar ligt een rubber O-ring onder, die moet natuurlijk goed zijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die rubberring dicht alleen af op een vlak wat binnen een bepaalde maat of tolerantie vlak moet is. Daarom mijn opmerking. Met de hand schuren?
 

Ppklus

  • #5
Met de hand of met een schuurmachientje, het is geen groot vlak, alleen het verhoogde stuk onder de kraan, zie foto

kraan3.JPG
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik heb het vaak gedaan met waterproof schuurpapier korrel 800.
De plek waar je schuurt vochtig houden.
Het blad goed laten drogen voor verdere behandeling.
 

Ppklus

  • #7
Ik heb de kraan een beetje los gemaakt en toen plaatselijk geschuurd met korrel 120 en waterproof 400.
Met een vergrootglas en een scherp pinnetje de grootste overgebleven putjes schoon gepulkt en toen met 2 componenten polyester plamuur die plek geplamuurd.
Dat weer geschuurd en weer behandelt met AmbrasT.
Het ziet er weer prima uit en voelt mooi vlak.

Kijken hoelang dit zo blijft, ik zal die plek wat vaker met AmbrasT insmeren.
 

Teun65

  • #8
De aanrechtbladen worden op zijn kop in een mal gegoten, mooi glad, ven verschillende materialen... daar waar er water blijft liggen, zijn er allemaal elementen die het materiaal aantasten... (oplossen) (ook kan de mal niet helemaal schoon geweest zijn blijver er hele kleine deeltjes achter, zie je niet als het nieuw is.) Want nabewerking is nat schuren en polijsten. Elke keer dat je het schuurt gaat het proces sneller.. daarmee stoppen dus. Je schuurt het niet glad, maar trekt hem nog meer open. Zachte deeltjes schuur je immers eerder weg dan harde deeltjes, het lijkt en voelt glad... maar zou je uitvergroten is het één berglandschap.

Wat je wel kan doen is inderdaat een kunstof hars er over heen laten lopen, nadeel is dat door de oppervlakte spanning de porien niet vol lopen. Zou je doormiddel van een spatel er in moeten duwen.. en dan als het gelukt is, moet je toch weer schuren... niet er door, anders ben je weer bij het begin, daarna polijsten tot het gewenste resultaat...

Als het nu al mee valt, dan gelijk polijsten, en laat dat schuren voor wat het is.
 

Teun65

  • #9
Hoi er is een speciale lijm om dit soort schades te repareren, al is polijsten de beste manier, daarna allen nog maar schoonmaken met groene zeep geen ambrasT meer gebruiken, maar net als oma..

Na gebruik van groene zeep blijft er wat residu achter dat vult de poriën en beschermt tegen kalk oplossers (zuren)

Min 1 keer pm doen...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu