Inbouwoven plaatsen op plek volautomatische koffiemachine

Atechnisch

  • #1
Is dit mogelijk, gezien de warmte die een oven aan de voor- en onderkant uitstraalt. Moet hier soms een metalen plaat tussen, welke tevens deels over de onderliggende deur van de diepvries valt? Of zit zo'n plaat standaard bij aanschaf nieuwe Oven?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als er voldoende ventilatie langs de achterzijde van de keukenkastjes is, is verdere bescherming niet nodig. Die zit al in de oven ingebouwd.
 

Atechnisch

  • #3
Dat zou dan super zijn, ik stel deze vraag nl, daar jaren terug toen onze keuken geplaatst is onze koelkast deur aan de bovenkant zo heet werd, dat die lak deels wegsmolt, wij nieuwe deur gekregen, bleek nl dat de metalen plaat die er onder zat, verkeerd gemonteerd was ....
daar zat dus wel een plaat onder
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Beter wel doen als je deze problemen al gehad hebt en zeker bij een foliekeuken.
De meeste ovens koelen de deur intern deze blazen dan de warmte onder de deur weer uit.
Even zoeken op hitteschild oven je hebt ze voor links en rechts en onder en ook als één geheel.
Ik zou er een plaat onder doen zodat de warmte over de koelkastdeur wordt uitgeblazen.
 
  • Like
Waarderingen: Atechnisch

Klussen.

  • #5
Een oven in dezelfde kolom als de koelkast is geen goed idee. De warmte van die de oven aan de achterkant afgeeft, zorgt dat de koelkast slechter gaat werken: d.i. langer gaat draaien om zijn warmte kwijt te kunnen.
 

Atechnisch

  • #6
S.oldeerbout, dankjewel, ik weet nu waar ik.op moet googelen!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Koelkast en oven kast kan prima. Mits een schoorsteen trek is gemaakt : lees onder bij de plint een rooster en boven op de kast ook een uitgang. Door de warmte van de koelkast die opstijgt (natuurkunde) krijg je trek in de kast aka een schoorsteen. Een beetje goede oven nis 45 heeft mantelkoeling en blaast VOOR zijn lucht TUSSEN de hangreep en de bediening door. Alle andere constructies (onder lucht blazen e.d is niet afdoende en schadelijk voor fineer e.d ) door de mantelkoeling wordt de buitenzijde van de oven in de kast niet echt warm en kan je deze ook gewoon aanraken. Hierdoor komt de warmte van de oven niet bij achterzijde koelkast. Ookal zou de lucht erachter warm worden stijgt deze nog door eerder genoemde trek en temperatuur op. Vaak wordt de schoorsteen echter of niet goed gerealiseerd (te weinig ruimte als marge waardoor oven tegen achterzijde nis of muur zit) of gekozen voor een verkeerde constructie oven voor deze manier van plaatsen.
 
  • Like
Waarderingen: Atechnisch

Atechnisch

  • #8
Hoi Sleutelmeneer, dank voor je antwoord, gelukkig zit er boven en onder een rooster, mijn oven zal dan nu boven de vriezer Komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu