Plinten voor laminaatvloer

Bdegroot

  • #1
Ik ga binnenkort een laminaatvloer leggen. Als ik het goed begrijp dan kan laminaat onder invloed van het weer wel 10 mm kan krimpen/uitzette n.

Als ik hier die platliggende plak-plinten op monteer dan krimpen die mee met de vloer. Dus krijg je een kier bij de muur. Dat is toch lelijk. Wat is jullie ervaring?

M.v.g.
Bart
 

Xxmushuxx

  • #2
Heb hier zelf nog nooit last van gehad wel is het raadzaam je als je je laminaat haalt het een paar dagen in een geopende verpakking in huis neer te leggen. (dit staat als het goed is ook op de verpakking) Alvorens het te gaan leggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Bent u niet zeker van uw zaak wacht dan 1 of 2 weken voor het plakken van de plint, volg altijd exact de gebruiksaanwijzing bij het laminaat anders kunt u geen verhaal halen wanneer het mis gaat.
 

EdP

  • #4
Voor de zekerheid: het is dus de bedoeling een rand van ca. 10 mm rondom het laminaat vrij te laten. Deze ruimte wordt, na het eventuele eerste uitzetten van het laminaat, afgedekt met de plakplint.

Het gaat beslist niet gebeuren dat de vloer ooit nog 10 mm krimpt en je plint dus zichtbaar niet meer aansluit op de muur.
 

Bdegroot

  • #5
Bedankt voor de uitleg. dat wist ik inderdaad niet. Ik dacht dat de vloer bleef werken.

M.v.g.
Bart
 

EdP

  • #6
De vloer kan op zich wel iets blijven werken, maar je moet hierbij niet denken aan hele millimeters. De lijmlaag op de plakplinten zal een klein beetje werking wel opvangen.
 

Fiesiekus

  • #7
Heb zelf veel ergernis met loslaten van plakplinten gehad; zie ook dit Loslatende plakplinten daarover.

Door de kopspijkertjes in de dilatatievoeg tussen laminaat en wand te tikken kan het laminaat los van de plint blijven in- en uitzetten. Maar best mogelijk dat een goede montagekit en professionele manier van bevestigen, ook werkt op de lange termijn!
 

Taco

  • #8
Het ergste wat ik in mijn werk ben tegengekomen is 10 mm op 9.00 m. Overigens een gevalletje eigen schuld dike bult want ik had op een nieuwe betonvloer geen goede vochtfolie gebruikt. Als je zorgt voor een vochtdichte folie heb je hooguit 2 mm uitzetting, bij een kwaliteitslaminaat natuurlijk.
 

Bouwer Bob

  • #9
Hoi Taco, bedoel je nou dat je door vochtwerking meer dan 10 mm uitzetting had op een lengte van 9 meter vloer?

Of begrijp ik het niet goed? :roll:

grv bob
 

Taco

  • #10
Hoi Bob,

Nee 1 keer 10 mm uitzetting gehad. Het was een wijze les!

Taco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu