Verwarmingsbuizen op de vloer lastig voor plaatsen plinten

Knijntje

  • #1
Hoi allemaal,

Voor het plaatsen van plinten op mijn laminaatvloer heb ik een probleem; de verwarmingsbuizen lopen langs de plinten en steken 18mm boven het hardboard uit waarmee de vloer bedekt is.

Mijn laminaat is 9mm en er onder komen redupax 9mm platen. Theoretisch zou het laminaat gelijk komen te liggen met de verwarmingsbuizen, maar ik heb ook nog rekening te houden met klemmen die de buizen naar beneden houden (en ongelijkheden).

Kent iemand dit probleem of heeft iemand een suggestie over hoe dit op te lossen? Ik wil dolgraag plinten die de verwarmingsbuizen aan het oog ontrekken. Anders heb ik een enorme spleet aan de randen van het laminaat, want de ruimte voor het uitzetten van het laminaat komt er natuurlijk ook nog bij (ik geloof dat ik +/- 2,5 cm plinten nodig zou hebben om überhaupt de spleet te overbruggen).

Alvast bedankt





 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Misschien zo iets

 

Techno tim

  • #3
Hier gaat het over een zogenaamde plintverwarming.
Hoewel het totaal niet veel warmte afgeeft kan het toch van belang zijn deze niet weg of op te sluiten wat het rendement verder naar beneden brengt.
Als je toch besluit dit te willen, zijn zoals Henk al laat zien vele mogelijkheden aanwezig, maar dan zal er toch ook rekening gehouden moeten worden dat de warmte van deze buizen de laminaatvloer en plinten niet in de weg zit.
 

Knijntje

  • #4
Dank je wel Henk. Ik mag alleen niet zo hoog leggen, onder andere omdat de deuren dan ingekort moeten worden. Wel een super duidelijke tekening.

Misschien heb ik een oplossing die ik van de vloerenwinkel gekregen heb. Die had het over een dubbele plint; één smalle op het laminaat om hoger uit te komen. De bredere plint daar bovenop die over de verwarmingsbuizen valt.

P.S.: je hebt gelijk Tim. Ik heb er ook aan gedacht, maar anders zit ik met een spleet van 2,5cm aan weerszijden van mijn vloer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5


de hoeklatjes vind je bij je doe het zelf zaak Hoeklatten (Massief hout) H 2044
 

Knijntje

  • #6
Dank je wel :). Een hoeklat als oplossing. Dan moet het zeker gaan lukken. Ik ben erg blij met je input. Ben ik mee geholpen...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
:prima:

Succes verder
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu