Plinten vergeten weg te halen voor het laminaat leggen

Danie78

  • #1
Pfff.. je voelt hem al aankomen...
Net verhuisd, oude plinten in de gang en slaapkamer had mijn moedertje eraf gehaald omdat ze er niet uitzagen maar in de woonkamer zaten van die bruine plinten die zitten er standaard in... vrienden van mij hebben het laminaat gelegd heeeel mooi, nu gingen ze gisteren aan de plinten beginnen natuurlijk netjes 1 cm afgehouden maar niet van de muur maar vanaf die plint.. Dus hoge plinten passen nu niet komt een kier bovenaan omdat je met die oude plint zit. Zo verschrikkelijk balen.. kan opzich wel lage plinten pakken, maar die hoge in de woonkamer staan toch wat sjieker en handig voor wat snoeren. Kan wel de plinten eraf halen en dan die hoge plaatsen en dat die dekplintjes ervoor dan maar? Misschien hebben jullie hier nog opties?

Alvast bedankt!

Groetjes,
Danielle
 

Roman

  • #2
Ja da's balen. Is uit elkaar halen een optie? (klik) Laminaat is eenvoudig uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten.

En anders de laatst genoemde optie; 2 plintjes dus. 1 vertikaal, 1 horizontaal... tsja. Ik zie het heel vaak, oude plinten blijven zitten en er worden horizontale plintjes tegenaan geplaatst. (puur uit gemakzucht vaak)
 

Danie78

  • #3
Ja ik denk dat we dat gaan doen..
Of een plint erbovenop zelfde dikte en dan die hoge afdekplint ertegen aan krijg je toch een soort sierlijst..
Maarja moet goed komen bedankt voor je reactie!
 

Michiel_H

  • #4
Dikkere plinten laten maken en dan aan de achterkant sponning uit laten frezen/schaven.
Of verwijderen en gewoon dikkere plinten zonder sponning plaatsen..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu