Spleet spanveren te breed voor plinten (zwevende vloer)

Pvdkraan

 • #1
Goedenavond allen,

Ik heb een tijdje geleden een zwevende houten vloer gelegd op een slaapkamer. De oppervlakte is ongeveer 4x4 meter. Aan de lange kanten heb ik spanveren geplaatst (standaard x-veren, 20mm.).

Ook bij mij is het plaatsen van de plinten een uitstelklusje geworden, vandaag heb ik er weer eens naar gekeken. Daarbij viel me op dat de spleten aan de lange zijden (dus met de spanveren) inmiddels zo'n 2-2,5cm. breed zijn. Te breed voor de staande plinten die ik in gedachten had. Natuurlijk kan ik voor de staande plinten nog smalle liggende plinten plaatsen, maar dat voelt toch een beetje dubbelop en als verbloemen van een gebrek.

Ik kan natuurlijk ook bekijken of ik de vloer wat kan verschuiven naar één kant om aan de andere kant de laatste rij planken te vervangen door bredere exemplaren, waarmee ik de spleten aan weerszijden smaller maak. Maar ik vraag me af of ik de veren er dan nog met goed fatsoen in krijg.

Kortom, ik ben benieuwd of er onder jullie ervaringsdeskundigen op dit vlak zijn en wat jullie me aanraden te doen. Dank alvast voor jullie tijd/reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Alle meubels etc. buiten de kamer zetten, een paar stukjes hout ter breedte van de gewenste ruimte tussen de planken en de muur zetten, de andere kant op spanning zetten en heen en weer gaan lopen, liefst met z'n tweeën, de planken zullen dan in elkaar gedrukt worden, daarna een bredere plank aanbrengen.
  Het kan zijn dat dit bij een gelakte vloer niet goed werkt doordat er lak in de veer en groef terecht is gekomen, een stuk multiplex en een houten hamer om daar op te slaan doen dan wonderen
   

  De Bob

  • #3
  U wilt een complete vloer in zijn geheel verschuiven, maar:
  Wat is het voor een vloer ?
  En wat ligt eronder ?
   

  Pvdkraan

  • #4
  Beste Jan, dank voor de tip. Zeker het proberen waard!

  Beste De Bob, het betreft een (massief) grenen vloer. De planken zijn 18cm breed, max. 2m. lang en 21mm dik. De ondervloer is opgebouwd uit spaanplaat (overdwars gelegd), er bovenop isolatieplaten en daarop de grenen vloerdelen zwevend gelegd.
   

  De Bob

  • #5
  Dan heeft u een zware vloer die u wilt verschuiven
  Als u in de ruimte/spleet waar de vloer naar toe moet, pasblokjes plaatst ter dikte van de spanveren of planken die er later weer moeten komen.

  Aan de andere kant plaatst u twee aanslag ijzers voor parket of laminaat (voorbeeld zwaar model) en leg er even een lat tussen i.v.m beschadigen van de vloer.
  Plaats op muur en tegen het slagijzer de simpele schaarkrikjes,(even een plank achter de krikjes voor beschadiging van de muur, en druk verdeling) en werk zo de vloer rustig de andere kant op.
  Eenmaal op de maat gekomen een pasdeel in de onstane ruimte maken, en de spanveren.
  Aan de andere kant de blokjes ruilen voor spanveren.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Als het volgens jou zo'n zware vloer is zal het nog moeilijker worden de vloer te verschuiven, het lichaamsgewicht van twee personen moet er dan bij opgeteld worden, op 1 punt de hele vloer verschuiven gaat niet lukken.
  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Een bredere plint maken is een stuk makkelijker ;)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Maar ook minder mooi.
   

  Pvdkraan

  • #9
  Goedenavond,

  Ik zie dat ik nooit meer heb gereageerd, excuus hiervoor. Dank voor alle tips, ik heb ze zeker wel gelezen en ze worden erg gewaardeerd! Ik heb de stelkrikjes geprobeerd, maar dat was geen succes. Uiteindelijk heb ik de laatste rij planken eruit gehaald (die waren afgekort aan de lange kant) en vervangen door bredere planken. Het was een dure, maar uiteindelijk werkbare optie. Nogmaals dank voor jullie reacties.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu