Plafond herstellen - scheuren raufasen behang

Jiskefet

  • #1
Hallo,

Ik heb een met raufasen behang beplakt plafond , dit raufasen is gaan scheuren door dat ook in het plafond scheuren zitten .

Is het mogelijk en zinvol om over dit raufasen een glasvezel behang te plakken en dan te sausen , of gaat dat niet werken en wordt het geen mooi gezicht ?

Gr WIllem
 

BeeTeeWee

  • #2
Ik zou gewoon eens 1 baan proberen. Het plafond inlijmen met glasweefsellijm en dan het glasweefselbehang erin drukken. Met enig geluk blijft het rauhfaser zitten. Dan heb je een prima scheuroverbruggende oplossing gevonden. Latexen, klaar.

Mocht het rauhfaser loslaten door de natte lijm, dan zal het er in zijn geheel afmoeten. Als het plafond van beton is lukt dat prima, maar gipsplaat of zachtboard zul je beschadigen en dan ben je verder van huis. Zachtboard zou ik er sowieso uittrekken, want dat is enorm brandgevaarlijk.
 

Jiskefet

  • #3
Het plafond "gelukkig" van beton duser eventuel afhalen zou dan moeten lukken maar ik hoop dat dat met het glasvezel er op plakken wil lukken ,scheelt erg veel werk .

Maakt het voor het weg werken van de scheuren nog uit of ik fijn of grof glasvezel behang neem ?

Wiilem
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoe lang heeft het rauhfaserbehang het uitgehouden voordat de scheuren terug kwamen.
Als het voor korte duur scheurvrij is gebleven dan zal het glasweefsel het ook niet lang volhouden. Lijkt mij.
Is er geen product van polyester dat is beter geschikt om beweging toe te laten.
*wgb*
 

Jiskefet

  • #5
Ik heb het huis zo,n 10 jaar gelden gekocht , toen zat het raufasen en ook de scheuren er al in ,weet dus niet hoe lang het er al in zit .

Ik sta open voor iedere eventueel andere oplossingen
 

Mjpwillems

  • #6
Om problemen tevoorkomen en je hebt hoogte zat waarom hang je er niet een nieuw plafond onder met ug profielen en gipsplaten en doet dat texen ( verven ) dan weet je zeker dat het niet meer schuurt .

( voor ug profielen heb je een afhang hoogte nodig van min 10 cm )
 

Jiskefet

  • #7
Dank voor je reactie ,

Het is bij mij al maar zo,n 2.60 hoog ,dus als er nog eens minstens 10 cm af moet wordt het vindt ik wel erg laag .

Willem
 

renehi

  • #8
Hetzelfde probleem heb ik ook gehad in mijn slaapkamer.
Raufaser was ook gaan scheuren. Eerst de naad gekit met acrylkit, dit bracht ook geen soelaas, na de 1e weersverandering kwamen de naden weer terug. Aangezien het een slaapkamer betrof, heb ik over de naad een latje getimmerd. Zoiets als plaatje

Ik heb eentje uitgezocht die goed bij de overige plafond en vloerplinten passen. De latjes even voorgestreken met isoleermiddel voor latex en daarna even gelatexed.

Overigens kun je de raufaser wel afsteken / afstomen en dan glasweefsel eroverheen. Glasweefsel is juist uitermate geschikt voor bewegende wanden en zal niet snel scheuren.
 

Jiskefet

  • #9
Het is bij mij in de woonkamer en zo,n latje is voor mij geen otie , denk dat het beste is om het plafond maar te stucken ,

Dank voor de reactie,s
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu