Gleuf frezen en sierpleister herstellen plafond

ETur

  • #1
Ik heb in het plafond van mijn keuken een paar overbodige gaten en ik moet mijn afzuigkap nog aansluiten. Dit wil ik graag doen zonder koof, maar daar heb ik een paar vragen over.



Ik wilde het volgende:
- een leiding frezen voor elektra (van het lichtpunt links op foto naar de afzuigkap), deze weer dichten en herstellen met sierpleister.
- een ongebruikt lichtpunt en 2 overbodige gaten voor luchtafvoer dichten en deze ook weer met sierpleister herstellen (1 voor een ruimte die bij de bouw is komen te vervallen en 1 die bedoeld was voor een afzuigkap, maar die ongebruikt is).

Nu heb ik een aantal vragen:
1) de gleuf die in het plafond (beton) moet worden gefreezed is voor een 5/8 elektra buis en is ongeveer 1m lang (bijna 1m in lengterichting van betonplaat en 5cm in de breedte); kan dit met deze diepte (ongeveer 2cm?) en afstanden kwaad mbt bewapening en constructiesterkte? Iets verderop zit overigens vanaf bouw een lichtpunt waarvoor een even lange gleuf zou moeten zitten.

2) ik neem aan dat ik spack sierpleister heb op mijn plafond (zie plaatje hieronder), kan dat kloppen?



3) ik las ergens anders op het forum over spack herstel spuitbussen. Is het aan te raden om daarmee het spack te herstellen (voor de relatief smalle gleuf en de afvoergaten) of is zoiets beter over te laten aan een vakman? Als het goed te doen is met spuitbus, is er dan nog een bepaald merk dat aan te bevelen is?

Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.

Vast bedankt!

Groeten,
Andreas
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Aan de foro te zien is het een breedplaat vloer.
Persoonlijk zou ik daar niet zomaar een sleuf in slijpen

ps.
de electra is dan in de bouw mee gestort en niet achteraf aangebracht
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Je spackwerk is ook gelijk onherstelbaar beschadigd als je gaat slijpen. Dat is echt niet onzichtbaar te repareren. Je kunt beter met een kabelgootje werken. Dat ziet er strakker uit dan wanneer je probeert spack te repareren.

Hetzelfde geldt voor de luchtkanalen. die kun je beter laten zitten, dat is mooier dan beschadigd spackwerk. Ik zie dat het ook een balansventilatiesysteem is, dan kun je ook niet ongestraft afzuigpunten dichtsmeren.
 

ETur

  • #4
Harstikke bedankt voor jullie reacties!

Het was inderdaad de bedoeling om het mooier te krijgen en veilig te houden, dus als ik het zo hoor kies ik er toch voor om niet te slijpen en met een gootje/klein koofje oid te werken.

Ik dacht eigenlijk aan een 2-3cm diep koofje met breedte van de afzuigkap, tussen afzuigkap en lamp en deze evt te spackspuiten (iets verder is nl iets vergelijkbaars vanaf bouw voor een H-balk oid die in het plafond zit). Even de vraag of een MDF koofje goed te spackspuiten is met herstelspack oid?

Luchtkanalen laat ik ook maar even zitten en bij het lichtpuntje plaats is wel gewoon een lamp ;).

Groeten en nogmaals bedankt voor de tips,
Andreas
 
  • Like
Waarderingen: Klustips
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu