Gat in gestuct plafond herstellen

JoepR

  • #1
Ik moet een gat in mijn keukenplafond maken om bij leidingen te komen. Het plafond 3 m x 3 m bestaat uit 40 cm brede gipsplaten op houten regelwerk en is vorig jaar gestuct met fijn schuursel. Ik ben van plan om enkel aan één zijde 2 stroken gipsplaten te verwijderen zodat er een keurig gat van 3 m x 80 cm ontstaat. Naderhand kan ik dit weer makkelijk met gipsplaten dicht maken en wil dit kleine stuk zelf gaan stucen. Ik heb al eens eerder gestuct, maar ben uiteraard geen stukadoor.

Mijn vraag is of het te doen is om alleen een deel van het plafond te stucen en wat kan ik doen om de overgang van oud en nieuw stucwerk zo onzichtbaar mogelijk te maken?

?
8E1CAEE5-D1CA-4C33-B027-2C828E0713EE.jpeg


D2B91D2B-055C-45CE-9C93-0618DCF45588.jpeg


image.jpg
 

plezierklusser

  • #2
Onzichtbaar maken is lastig. Het helpt als de structuur en kleur gelijk is. Jouw werk komt nooit 1:1 overeen met het fijne schuursel. Je kan bijvoorbeeld het hele plafond glad afwerken na je stucwerk, dan is de structuur gelijk. Of je kan er juist een grove structuur op aanbrengen met een grove roller, structuurverf of granol, dat verbergt ook veel. Je kan ook je oude stucadoor eens vragen of hij/zij dit in dezelfde stijl zou kunnen bijwerken, grote kans dat materiaal en werkwijze dan gelijk zijn en daarmee het resultaat. En misschien heeft die nog meer trucjes om overgangen weg te werken.
 

JoepR

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ik ga je adviezen opvolgen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu