Stukje gespoten plafond herstellen

DhrS

  • #1
Hallo,

Ik heb een fout gemaakt met het klussen. Ik heb een nieuw huis en de vorige bewoner had een eettafel lamp hangen. Het plafond is gespoten met een lichte korrel. Nu wilde ik daar overheen verven om de oude plek van de lamp minder op te laten vallen. Ik heb de kleur nog getest en het kwam het leek dezelfde kleur

Nu heb ik het plafond geverfd en is de plek heel goed zichtbaar. Waarschijnlijk heb ik niet de juiste verf gebruikt. Ik denk dat dit een matte RAL9016 latex had moeten zijn, maar ik ga dit nog uitzoeken. Hoe kan je deze fout herstellen zonder het hele plafond te hoeven doen? De rest van de woonkamer is namelijk erg strak. Het hoeft niet perfect hersteld te worden, maar wel beter dan dit.

Zie foto als bijlage.
Alvast bedankt!

Groet,
Peter
IMG_20201216_150113.jpg
 

Hharbers

  • #2
hoeveel werk is het om hele plafond even over te rollen?
 

DhrS

  • #3
Hharbers schreef:
hoeveel werk is het om hele plafond even over te rollen?
Dit is een stukje van de voorkamer. Het is een optie, maar het gaat dan ongeveer om 80m2 plafond + een nieuwe vloer en nieuwe meubels die ik dan moet afdekken. Dus ik hoop dat het op een andere manier kan.
 

De Bob

  • #4
Het plafond is met spack verf gespoten.

Als er nog een beschadiging te zien is, dan kan u dat met een spack spuitbus bijwerken, dan krijgt u weer de spack structuur, en daarna op de juiste kleur bijwerken.
Maar als het een ouder plafond is, wordt lastig het om geen kleur verschil te zien, van de reparatie.
Houd er een kleuren waaier bij, voor de juiste kleurkeuze.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu