Herstellen aansluiting 2 gyprocplaten plafond

Peaceguard16

  • #1
Beste,

Ik zocht advies in verband met een kleine herstelling die ik moet doen ter voorbereiding van een babykamer.
Toen we het huis gekocht hebben een aantal jaar geleden was volgende probleem reeds aanwezig (zie 3 foto's): 2 platen van het plafond die niet goed gealligneerd zijn, waarbij 1 plaat een curve maakt tegenover de andere. Ze beginnen op gelijke hoogte, deviatie tussen de 2 en dan aan het andere uiteinde terug zelfde hoogte. De lamp heeft er volgens ons niet mee te maken, is op aantal cm van de breuk geïnstalleerd en de breuk was al aanwezig voor deze installatie.
Is het beste wat ik kan proberen het afvijlen van de kant die uitsteekt en dan trachten er "in te duwen"? Dit lukt voorlopig maar een paar mm, er is ergens een weerstand.

20230910_121251.jpg
20230910_121308.jpg
20230910_121255.jpg
 

eezacque

  • #2
Het lijkt erop dat een van de platen niet goed vastzit, en is gaan doorzakken. Dit red je niet met afvijlen, je zult de boosdoener moeten verwijderen, uitzoeken waarom deze niet vastzit, en dat moeten oplossen. Is geen enorme klus, je moet hooguit een nieuwe plaat kopen en wat regelwerk aanpassen.
 
  • Geweldig
Waarderingen: Peaceguard16

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Kan je aan de bovenkant komen?

Anders de lamp eraf, een gat maken in de doorhangende plaat op de plek waar de lamp weer komt en kijken of je de oorzaak kan ontdekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu