Geschilderd stucwerk muren/plafonds herstellen

SvenHz

  • #1
Graag jullie mening over het volgende.

Situatie: oud trappenhuis met stucwerk op muren en plafonds. Veel gaten in stucwerk, her en der scheuren en loslatend stucwerk. Stucwerk is niet strak meer (oude reparaties). Het is geschilderd met (zo lijkt het) latex (die ook her en der loskomt) en betonemaille op de lambrisering.

We willen dit graag opknappen en opnieuw schilderen (met ook weer een slijtvaste verf op de lambrisering). Hoeft niet superstrak maar wel voor het oog netjes (het is immers publieke ruimte). Prijs is belangrijk (VVE...).

Stucadoor zegt dat het opsmeren van een nieuwe laag het snelst (goedkoopst) is en het beste resultaat geeft. Schilder zegt dat er wel gerepareerd kan worden. Ik maak me zorgen om de dikte van een nieuwe laag (hoe dik? wat te doen met deurkozijnen en plinten?) en de hechting ervan. Ik dacht zelf er te komen met schuren (verf eraf tot op stucwerk) en opvullen gaten. Stucadoor beweert dat dat juist duur is :)

Wat zijn onze opties? Dank voor jullie inzichten.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De opties heeft uzelf al beschreven. De vraag moet eigenlijk luiden: welke van de 2 is het meest economisch?

Die vraag krijgt een antwoord als zowel de stucadoor als de schilder zijn prijsopgave doet. Belangrijk is wel dat u aan beiden dezelfde opdracht geeft.

Als stelregel in de praktijk geven wij het werk door aan de stucadoor als van het totale muuroppervlak meer dan 60% gerepareerd moet worden.

Blijft het bij enkele oppervlakte reparaties, dan kunt u deze zelf uitvoeren, net als het schilderen van de deurkozijnen en plinten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu