Plaatsing cv ketel vlakbij bad/douche: veilig of niet?

Qstel

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil een nieuwe CV ketel laten installeren omdat degene die er nu hangt meer dan 15 jaar oud is en dus erg inefficiënt stookt. De CV ketel (een gesloten systeem) hangt nu in een soort nisje in de badkamer, vlakbij de bad/douche. Ik kan als ik sta te douchen de CV ketel gemakkelijk aanraken.
Vandaag zijn er twee installateurs langs geweest om de situatie te bekijken en voor te lichten over een nieuw model cv ketel. Eén van de installateurs zei meteen dat het levensgevaarlijk was hoe de cv ketel nu hangt want er was, volgens hem, grote kans op electrocutie onder de douche. Dit probleem zou trouwens eenvoudig op te lossen zijn door gewoon een deurtje voor het nisje te monteren. De andere installateur zei juist dat het geen enkel probleem was en dat de huidige situatie volledig veilig was.
Ik denk dat ik sowieso zo’n deurtje ga monteren maar ik ben eigenlijk toch wel nieuwsgierig wie er gelijk heeft. Wat denken jullie?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat een foto het heel wat duidelijker maakt. :wink:
 

Qstel

  • #3


Bij deze de foto van de huidige situatie.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Fraai is anders maar kwaad kan het niet op deze manier met een gesloten toestel, een deur voor de ketel als kast zal waarschijnlijk ook mooier staan.

De inefficiëntie van dit toestel is waarschijnlijk niet zo groot als u denkt, dit zijn altijd behoorlijk zuinige ketels geweest gemiddeld rendement is 83 / 86%.

U kan een procent of 10/12 besparen met een modernere CV ketel.

Vr Gr en succes ermee
 

Qstel

  • #5
Bedankt voor je antwoord. We gaan hier inderdaad geen design-prijzen mee winnen maar zolang het veilig is, hoef ik me in ieder geval geen acute zorgen te maken.
 

Petje

  • #6
Beste heer/mevr,

Dit toestel is zeker niet spatwaterdicht en dus ook niet geschikt voor deze opstellingsruimte.De nieuwere toestellen wel,echter zal die daar nooit de schoonheidsprijs krijgen.

m vr gr patrick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu