Gebruik luchtkanaal voor plaatsing rookgasafvoer CV installatie

haagklusser

 • #1
Beste medeklussers, Momenteel ben ik bezig met het opknappen van mijn kluswoning waar nog geen CV installatie aanwezig is. Ik ben zelf een indeling aan het maken en na veel wikken en wegen de ideale plek gevonden in de huidige WC ruimte met een luchtkanaal naar boven. Bij het rondkijken op Funda heb ik ook gezien dat ook andere benedenwoningen dit kanaal gebruiken voor plaatsing van een rookgasafvoerbuis.

Echter ben ik onlangs langs gegaan bij de bovenburen, en denk dat dit kanaal gemeenschappelijk is voor het toilet van de bovenburen. Er zijn maar 2 kanalen en het betreft in totaal 3 appartementen (zie ook snippet bouwtekeningen).

Mijn vraag daarom, mag ik dit kanaal gedeeltelijk gebruiken voor de afvoer van mijn CV installatie als ik binnen het kanaal een aparte afvoerbuis installeer?

Alvast bedankt!

luchtkanaal cv installatie.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Als het een gezamenlijk kanaal is, kan dat niet. Er blijft dan waarschijnlijk onvoldoende diameter over voor de ventilatie van de toiletruimtes.

  Los daarvan zit je ook nog met de ventilatie van je eigen toiletruimte en heb je ook nog een luchttoevoer nodig voor de ketel.

  als het een gemeenschappelijk kanaal is, kun je daar waarschijnlijk ook niet zonder overleg met de Vve/mede eigenaren aanpassingen aan maken. Hoe dat zit kun je nagaan in de splitsingsakte.
   

  AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Is vanaf afstand niet te zeggen. Misschien is het geen goed idee zelf een CV ketel met gas en rookgasafvoer aan te leggen in een flatwoning.
   
  • Like
  Waarderingen: Lange Herman

  ADDave

  • #4
  AvDijk schreef:
  Misschien is het geen goed idee zelf een CV ketel met gas en rookgasafvoer aan te leggen in een flatwoning.
  Eens.

  Je zal hier ook niet zo snel iemand vinden die je daarmee wilt helpen.
  Laat zo'n klus over aan de vakman.
   

  haagklusser

  • #5
  Bedankt voor jullie reacties! Ik heb een vakman ingeschakeld.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu