Vensterbanken plaatsen

Ser015

  • #1
Beste medeklussers,

Wij willen nieuwe vensterbanken plaatsen. De nieuwe zijn 9mm dunner dan de huidige. De huidige konden wij vrij eenvoudig lostrekken. Kan ik op de redelijke vlakken ondergrond een gipsplaat van 9.5mm lijmen (met bijvoorbeeld high tack lijm) en daar vervolgens de nieuwe composieten vensterbanken weer op lijmen met high tack? of is dit een slecht idee?

En zouden jullie eerst de vensterbanken plaatsen en dan stucen of eerst stucen en dan de vensterbanken erin schuiven. Ik neig naar het laatste. Wat zouden jullie doen?

Alvast bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Op deze plaats geen gipsplaat gebruiken. Door condens wordt deze zacht.

Of uitvlakken met specie, of met 9 mm watervast multiplex. Kun je nu ook de isolatie in de spouw zien? Dan is een extra luchtdichting (speciale luchtdichtingstape) ook een goed idee.
 

Ser015

  • #3
Bedankt. Dan wordt het geen gipsplaat.

Ik kan inderdaad de isolatie in de spouw zien. De vorige bewoners hebben de spouw laten isoleren met supafil inblaaswol. Deze was wel wat ingezakt en hebben wij aangevuld met wat nieuw wol. Wij waren van plan om de bovenkant van de spouw/kozijn dicht te purren. Is het dan nog nodig om een andere luchtdichting te plaatsen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Beter van wel, want ook pur zal losraken. Je komt hier nooit meer bij, dus doe het svp goed.
 

Ser015

  • #5
Goede tip. Wij gaan inderdaad 'luchtdichttape' toepassen. Kan de vensterbank worden gemonteerd met metselmortel met kalk. Dit hebben wij namelijk nog staan.

En wat raden jullie aan. Eerst stucen of eerst vensterbanken plaatsen en daarna pas stucen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu