Scharnieren verplaatsen voor dempingsrubber

Blueone

  • #1
In mijn woning Hardhouten kozijnen en deuren, hier wil ik graag dempingsrubbers tussen plaatsen:
Kozijnrubbers-�-31-08-20-311-scaled.jpg


Om ruimte voor de rubbers te creëren moet ik de scharnieren en sluitplaat ongeveer 6 mm naar buiten zetten. De scharnieren zien er op dit moment zo uit:

20231213_224141.jpg


Ik ben van plan om het scharnier bij de deur op te schuiven zodat het niet nodig is hout bij te werken in het kozijn. Op dit moment zit er ongeveer 8mm ruimte (de rode pijl). Na het verder uitfrezen is er nog een mm of 2 over, is dit voldoende om het stuk hout stevig genoeg te houden of gaat dit problemen op leveren? Of zie ik wellicht iets over het hoofd en is er een betere optie.

Kozijnrubbers-�-31-08-20-311-scaled.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ja, deze afdichtingsprofielen zijn niet geschikt voor deze sponning.

De beste optie is het plaatsen van een 54 mm geïsoleerde deur, met kadersponning. Het verplaatsen van deze scharnieren wordt lastig, het is dan beter om deze te vervangen door scharnieren met een ander gatenpatroon.
 

Blueone

  • #3
An sich passen de profielen in de sponning, wellicht zijn ze inderdaad niet ervoor gemaakt maar als ik de deur 5~6 mm verder naar buiten zet past het. De gisoleerde deuren zijn inderdaad een mooiere oplossing echter buiten budget. Ik probeer met een lager budget toch een mooie oplossing te zoeken.

De schroefgaten wilde ik uitvoeren en er deuvels in verlijmen zodat ik de schternieren er na weer kan vast schroeven.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het scharnier verplaatsen is geen probleem, de deur hangt niet aan dat dunne rand wit.

Maar waarom dat rubber?
Tocht? Daar is wel wat dunners voor te vinden.
 

Blueone

  • #5
Bedankt voor de reactie, met name voor het geluid, ik heb deze specifieke rubbels inmiddels bij meerdere huizen gezien waardoor ik deze ook wilde gebruiken. Ik had overigens ook nog een ander proefstukje gesteld (zie foto, ik ga uiteraard voor een zelfklevende, meer voor het idee)., gezien sommige deuren ook een beetje krom zijn en voor het dunnere rubber ook de scharnieren moet verplaatsen leek het mij beter om meteen voor de wat dikkere te gaan.

20231214_191649.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu