Stalen kozijn, terugplaatsen tussenkalf

Peterva

  • #1
Beste klussers,

Om een stalen kozijn te schilderen heb ik het stalen tussenkalf (dwarsbalk onder het glas, zie eerste foto) gedemonteerd (zie tweede foto). Dat kostte de nodige moeite. Kun je wel mooi schilderen maar daarna moet dat tussenkalf er ook weer in. En dat gaat niet lukken zonder veel wrikken en geweld en daarmee beschadig ik dan weer het schilderwerk. Heeft iemand van jullie een idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen zonder beschadigingen?

Dank alvast!
Gr. Peter

Deur1.jpg
Deur2.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Robbie's

  • #2
Ik begrijp het niet.. waarom stalen tussenkalf verwijderen als je deze prima gelijk mee kunt verven. Hier ook gedaan met 8 kozijnen en prima gelukt door eea strak af te plakken.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Walker

Peterva

  • #3
Yep, dat kan. Ik zal de andere kozijnen denk ik anders doen, maar de vraag is hoe ik dit oplos
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik ben bang dat je het voor jezelf zo moeilijk hebt gemaakt dat dit niet meer gaat.

Enige optie is het kozijn helemaal demonteren, en volgens de montagevoorschriften van de fabrikant monteren. Met kans op schade aan de muur.
 

Peterva

  • #5
Gelukkig was dat niet nodig. Heb met veel geduld het tussenkalf opzijn plaats gekregen. Eerst de bevestigingsklemmen helemaal in het tussenkalf geschoven (denk dat die een deel van het probleem waren), daarna de linkerkant op de juiste hoogte tussen de staanders, daarna met een horizontale beweging en een klein beetje geweld ook de rechterkant. Daarna was het nog manoeuvreren om de klemmen in de uitsparingen in de staanders te krijgen maar ook dat is gelukt.

Dank voor jullie reacties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu