Plaatsen hangtoilet op zwaluwstaartvloer....voor of achteraf

Volksdennis

 • #1
Hallo,

In onze badkamer ga ik een betonvloer op de houtenbalken aanbrengen middels zwalluwstaart platen en een strijkvloer. Hierin komt ook vloerverwarming!

Nu komt er in deze badkamer ook een hangtoilet. Kan ik nou het beste het frame eerst monteren en de zwalluwstaart platen eromheen leggen en later de strijkvloer? Of is het beter om het frame op de strijkvloer te zetten en vast te boren? De vloer zit dan natuurlijk vol met slangetjes?

Hartelijk dank,

Groeten

Dennis
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Eerst de vloer storten. Wat betreft de vloerverwarming : die hoeft niet onder de wc te lopen, dus hou de slangen ruim van de plaats van de pot of het frame van het hangtoilet weg.

  Maak eventueel foto's als je de slangen hebt gelegd (voor het beton erover gaat dus), meet alles goed uit en het kan eigenlijk niet verkeerd gaan
   

  Fiesiekus

  • #3
  Let op dat je het frame daarna alleen nog in hoogte kan stellen. Dat stellen moet je doen voordat je de ombouw en de pot plaatst.

  Ik zou toch een paar plekken vrijhouden van vloerverwarming en later het frame op de vloer monteren.
   

  Volksdennis

  • #4
  Duidelijk !! bedankt.

  Meteen nog een andere vraag. De buizen voor aan/afvoer doe je die in een soort van mantel (dus zeg maar buis in buis) of stort je die gewoon ook mee in het beton?
   

  Fiesiekus

  • #5
  Koperwaterleiding in een mantelbuis, PVC-afvoer gewoon in het beton. Wel alles goed afdekken met speciekappen en zo, anders krijg je trammelant.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu