Plaatje motor indesit w123x nl bg

Vrouwerf

  • #1
Beste mensen,

sinds een paar dagen is onze wasmachine de Indesit w123x nl bg kapot, de v-snaar loopt er steeds vanaf. dit komt omdat (ben ik voor het gemak vanuit gegaan) het metalen plaatje ,zie foto 1, tussen pomp en de bevestigingspunt,tussen duim en wijsvinger foto 2, van de schokbreker ,op geheimzinnige manier is afgebroken.

nu is mijn vraag waar haal ik zo'n plaatje vandaan ,heb internet afgespeurd maar vind er geen. of hoe maak ik zoiets provisorisch zodat er toch ff de was gedaan kan worden, heb het al geprobeerd met tyrips maar dat blijkt niet te werken.

alvast bedankt en vriendelijke groet alex


 

HarryO

  • #2
Ik denk dat je 2 problemen hebt die niets met elkaar te maken hebben.
Een V-snaar loopt er alleen af als deze veel te slap staat, of omdat de motor en het wiel (met evt span rol) niet op 1 lijn staan.
Vangt de beugel het volledige gewicht van de pomp op of zit de pomp nog op een andere plek vast?
Wat ook nog mogelijk is is dat de machine gaat staan "bokken" bij het centrifugeren waardoor de snaar en de pomp ophanging te zwaar belast worden. Dit zou je dan al opgevallen moeten zijn aan het feit dat de machine zich zou verplaatsen tijdens het centrifugeren.
Dit is echter onlogisch, deze machine heeft een onbalans sensor die er juist voor moet zorgen dat bij onbalans van de trommel de centrifuge niet te snel gaat draaien en hij dus niet kan bokken.
Gaat de machine misschien in één keer naar max. centrifuge snelheid ipv dit gelijdelijk op te voeren? Dit kan dan wel de beide problemen veroorzaakt hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu