AEG Warmtepompdroger - motor komt niet op gang

Gerrit Vriezekolk

  • #1
Ik heb een LAVATHERM 76785NIH Warmtepompdroger van 7 jaar. De motor slaat een fractie van een seconde aan en stopt dan. De motor maakt dan erg veel herrie. Ik heb de snaar ontkoppeld om te kijken of het ergens anders aan lag, maar dan komt de motor nog steeds niet op gang. Als ik op de tijd-knop druk dan komt de ' ERR' melding. Bij het ophalen van de foutcode komt de code E00. Is de motor stuk, of kan het nog aan iets anders liggen?

Gegevens:
Model T76785NIH
Type TC12H6MHP
Prod no. 916 097 674 00
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor zover ik kan vinden, betreft het een droger met een BLDC-motor, dat is een driefase motor die via een Inverter aangestuurd wordt.

Wanneer een dergelijke motor problemen heeft en/of veel herrie maakt, ligt het vrijwel altijd aan de inverter, er is dan één van de schakelende elementen op die inverter defect. En dat is haast geen doen om dat zelf te repareren, tenzij je een zeer bedreven elektronicus bent...

Bij AEG kun je de tekeningen van dit apparaat bekijken (klik). Klik bovenaan op 'Elektrische uitrusting' en ga dan rechtsboven bij 'selecteer het juiste onderdeel' naar 587 Geconfigureerde module, EDR1283 973916097674006, kost ca 200 Euro... Ik denk dat de inverter daar ook op zit, maar dat weet ik niet met zekerheid. Soms zit de inverter op een aparte module, maar die zie ik hier niet op de tekeningen.

Hoe oud is het apparaat? Nog garantie?
 

Bademutze

  • #3
Dat is de motor, zonder meer, je hebt 10 jaar garantie op alleen de motor, arbeidsloon en vk zul je wel moeten betalen. Aeg bellen.
 

Gerrit Vriezekolk

  • #4
Bedankt voor jullie reacties! De droger is 7 jaar oud. Ik ben niet heel technisch, dus verder dan onderdelen losmaken en weer terugzetten ga ik niet. Toch maar eens AEG bellen :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu