AEG Protex condensdroger motor rammelt bij linksom draaien

Tjerk246

  • #1
Ik heb een AEG wasdroger, model T71270AC, type TC09H57HVV.
Als hij linksom draait begint de motor met veel lawaai enorm te schudden, rechtsom lijkt hij geen probleem te hebben.
Ik heb het probleem al eerder gehad en toen te lang genegeerd tot de machine helemaal niet meer draaide. De spanrol bleek toen kapot en de snaar inmiddels geknapt. Ik heb beide vervangen en de machine draaide weer goed. Nu kwam het lawaai weer terug en heb ik direct de machine weer open gemaakt.
Met de spanveer er op blijkt de as uit het midden te worden getrokken aan de kant van de voorste ventilator. Er ligt ook veel fijn zwart gruis rond de spanrol. Betekent dit dat een lager kapot is, of iets anders dat de as op zijn plaats moet houden bij de ventilator? Is dit zelf te verhelpen?

Bij voorbaat dank!

C0F0870F-3C72-43A4-9C64-BFBFCAE727A7.jpeg
 

Bademutze

  • #2
Waarschijnlijk heb je dat witte ding bij de vorige reparatie niet goed gemonteerd, die moet achter de motoras in het chassis haken, en dan pas vast zetten, als die niet goed zit ,trekt hij door de hoge veerspanning de motor scheef, en vergeet niet de as van de spanrol goed te smeren.
 

Lampje45

  • #3
Hij zal ook de asafdichting bij de voorste ventilator te hebben kapot getrokken, dus vernieuw die ook maar.
 

Tjerk246

  • #4
Ik was er van overtuigd dat ik die toen goed bevestigd had maar nu net weer gedaan en het trillen is inderdaad verholpen. Blijkbaar is het twee maanden goed gegaan maar was de bevestigingsbeugel nu teveel los gaan zitten en begon het trillen.
Het viel me wel op dat er geen asafdichting zat bij het ventilatorhuis terwijl daar wel duidelijk een uitsparing voor is. Misschien was die bij de eerste keer al kapot gegaan en heb ik die per ongeluk weggegooid. Hij zat in elk geval niet meer om de as. Ik kon het niet als los onderdeel vinden, ga ik nog wel naar op zoek.
Super bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu