Wasmachinemotor reviseren?

Henk-Jan

  • #1
Mijn Bosch Bovenlader WOL2050 is 20 jaar oud en doet het nog steeds heel goed! Ik heb alleen de lagers, de schokbrekers, de koolborstels en het inlaatventiel ooit eens hoeven te vervangen.

De motor die erin zit (Bosch motor 14667) draait niet meer zo soepel als ik de as met de hand beweeg. Nogal stroef. Ook maakt de motor veel lawaai bij hoge toeren.

Kan zo'n motor gereviseerd worden? Uit elkaar gehaald worden en eventueel de lagers vervangen? Hoe moet ik dan googelen om een bedrijf te vinden die dat voor me kan doen?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
In principe kan dit wel ja. Ik zou zoeken naar een witgoedzaak met eigen monteurs in dienst. Denk aan een keten met service of een andere kleine onafhankelijke zaak. Spreek wel even een prijs af. Want lagers zijn niet duur maar uurloon kan oplopen. Kan zijn dat de lagers erg vast zitten en er niet af willen zonder geweld dus hou rekening mee dat revisie soms niet lukt.

Je kunt ook opzoek gaan naar een specialist in revisie van elektromotoren en dynamo's bijv voor auto's die kunnen ook wel een wasmachine motor lageren. Denk dat je voor +/- 85 euro wel geholpen moet kunnen worden als er niks tegenzit :)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er zijn heel veel bedrijven die revisie aan elektromotoren verzorgen. Is echter vaak gericht op industriële toepassingen. Zo kende ik ooit een drukkerij, die met regelmaat allerlei motoren van drukpersen liet opknappen bij een lokaal bedrijf. Dat opknappen kan varieren van herwikkelen , lagers vervangen tot bijv. motorcollector afdraaien (een laagje ervan af halen).

Of ze zoiets ook voor particulieren doen en wat dat dan kost, weet ik niet. Je zou eens in je omgeving kunnen zoeken. Een goede zoekterm is: elektromotor revisie.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu