Motor Miele wasmachine W463S draait niet

Futuristic

  • #1
Hallo klussers,
De wasmachine het het begeven na talloze probleemloze jaren.
Het gaat om een Miele W 463S, dus iets van 18 jaar oud…. maar wel een Miele dus ik dacht duurzaam en economisch bezig zijn en dus koolborstels vervangen want het spoelen brandde en daarna 3 streepjes op het display.
Maar…. ondanks de nieuwe koolborstels ( oude waren nog iets van 1 cm lang) is het probleem er nog steeds!
Als je de stekker erin doet en de programmaknop staat op nul en je duwt de aan/uit knop aan dan hoor je kort een geluid waarna je de melding krijgt zoals in het begin omschreven. Ik las op dit forum over het 200 module? Zit deze op de motor? En kan dat de oorzaak zijn?
Alvast bedankt
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Lampje45

    • #2
    1 cm kool borstel is te kort 15 mm is minimum.

    Bekijk deze testbeschrijving maar eens. Misschien dat dit je verder helpt
    De module is de printkaart die de machine bestuurt.
     

    Futuristic

    • #3
    Bedankt voor je snelle reactie!
    ga morgen eea checken.
    Of kan het zijn dat er iets met het monteren van de koolborstels is misgegaan? ( slechte verbinding oid)
    In grote lijnen waren de nieuwe koolborstels wel dezelfde: 15x5 mm maar de rubbers er omheen verschillenden dus heb ik de nieuwe borstels in de orginele rubbers houders gezet ook verschillen de stekkertjes iets.
     

    Lampje45

    • #4
    Dat zou je kunnen meten, de aansluit draden los, dan moet je tussen de borstels een lage ohmse weerstand meten.
    Dat is dan de kring van beide borstels, collector en ankerwikkeling.
     

    Futuristic

    • #6
    Ik dacht in eerste instantie ook dat de borstels geen contact maakten maar dat heb ik gecheckt door de afstand te meten hoever ze in de houder zitten en dat is goed. Zal vandaag nog even een ohmmeter regelen.
    Op basis van de link die je gestuurd hebt en wat er gebeurt als het module defect is zou je zeggen dat dat het moet zijn maar ik zie niks aan het module maar ben geen electronicus.
    Waar zit dat 8 voudige relais eigenlijk, ook op dat module of bij de motor?
    5493EBD5-CB4F-4221-94CD-96104D297C3A.jpeg
    5493EBD5-CB4F-4221-94CD-96104D297C3A.jpeg
     

    Lampje45

    • #7
    Futuristic schreef:
    Waar zit dat 8 voudige relais eigenlijk, ook op dat module of bij de motor?
    Ik weet niet wat je daar mee bedoelt.

    Het nare bij electronica is, dat veel zaken onzichtbaar stuk gaan en je er alleen door meten en uitsluiten achter kunt komen wat er defect is.
     

    Futuristic

    • #8
    Vandaag een gebruikt module gekocht bij de regionale dealer en deze omgewisseld: de wasmachine draait weer!
    Nogmaals bedankt voor de hulp!
     

    Lampje45

    • #9
    Bedankt voor de terugkoppeling
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu