Pendelen intergas kombi kompakt HR 22/28 bouwjaar 2006

Leontt

  • #1
Goedendag,

Ik woon in een jaren 40 appartement van 50 m² waarin in 2006 cv is aangelegd. de leidingen zijn flexibel en verwerkt in de houten tussenvloer. In totaal zijn er vier radiatoren aanwezig.

1x Slaapkamer 1
1x Slaapkamer 2 (verticaal design)
1x Woonkamer
1x Badkamer (verticaal)

In totaliteit hebben de radiatoren een afgiftevermogen van ongeveer 10 KW.

Alle radiatoren behalve de badkamer zijn hebben een thermostaatkraan aangsloten met een onderblok aan de rechterzijde.Ik woon hier zelf nu drie jaar en vanaf het begin heb ik altijd gemerkt dat het moeilijk was om het warm te stoken.

Nu is het met opgevallen dat de cv ketel heel veel vaak aanslaat naar status 5 gaat en direct naar 1. Door het pendelen koelen de radiatoren steeds weer af terwijl de gevraagde temperatuur nog niet behaald is.

De cv ketel staat ingesteld op 80 graden, ik heb al e.e.a. aangepast qua instellingen maar de cv ketel blijft toch nog vaak pendelen.

Iemand tips (qua instellingen) zodat de cv ketel efficiënter werkt en blijft verwarmen tot de gewenste temperatuur?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Wat voor thermostaat heb je?
 

Marcn88

  • #3
Parameter 3 max cv vermogen aanpassen deze zal nu op 70% staan, stel deze maar is in op 45% de installatie is wel ingeregeld???
 

Bert pit

  • #4
Mocht bovenstaande niet genoeg helpen, (als het weer wat warmer wordt) dan kun je ook nog kijken naar de pompsnelheid. Bij pendelen komt je retourwater in principe te warm terug. Het moet dus kouder terugkomen en voldoende warmte hebben afgegeven voor comfort.

Stap 1 is het vermogen omlaag zoals boven beschreven, stap 2 is de pompsnelheid terug omlaag. Beide zijn ook goed voor een efficiënt gebruik.

Sowieso moet de ketel wel voldoende warmte kunnen afgeven, dus moeten er voldoende radiatoren open staan. Staat er slechts één radiator open, dan kan de ketel zijn warmte niet kwijt en gaat deze pendelen.
 

Leontt

  • #5
Goedendag,

Bedankt voor de suggesties.

Ik heb e.e.a. veranderd in de cv instellingen en heb alle radiatoren waterzijdig ingeregeld. De retour temperatuur is nu 15 graden onder de aanvoer waardoor het pendelen niet meer voorkomt.

Heb ik nog een andere vraag:

Op dit moment heb ik een honeywell round on/off thermostaat. Ik heb tweedehands een honeywell round modulation (t87M1003) gekocht.

Ik heb de bedrading overgezet van de klemmen 6/7(aan/uit) o op de klemmen 11/12 (open therm) De doorverbinding tussen 4/5 heb ik verwijderd conform de handleiding.

Ik heb de honeywell modulation aangesloten maar er komt geen spanning op . Als ik nameet met de multimeter staat er wel 13volt op de kabel, als ik de draden met elkaar verbind gaat de CV ook verwarmen.

Ben ik iets vergeten aan te passen of is de thermostaat de ik gekocht heb defect?

Groet,
 

Marcn88

  • #6
Volgens mij moet de doorverbinding blijven zitten maar je th is defect want deze had het wel moeten doen,maar waarom de aan uit vervangen het pendelen was er toch af met een ot thermostaat zal t weer langer duren voor t warm is en de ketel vaker de code 1 aangeven
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu