Pelgrim MAG690RVS aardlek probleem: alleen ingebouwd

No-use

  • #1
Hallo,

Mijn Pelgrim combimagnetron heeft een bijzonder probleem: als de oven in de kast is ingebouwd, slaat de aardlek door zodra bij om en nabij de 200 graden bereikt. Daaronder niet.

Als ik de oven uit de kast haal en laat draaien, loopt het allemaal netjes op tot zelfs 250gr zonder dat er iets gebeurd.

Het verwarmingselement (wanneer niet ingebouwd) houd netjes zijn weerstand gedurende het hele opwarmingstraject.

Nu denk ik aan een thermostaat of soort oververhittingsbeveiliging, maar heb er ook weer niet zoveel verstand van.

Iemand een idee?

In dit topic is het ook al eens aan de orde gekomen, alleen lees ik niet of dit nu is opgelost: Pelgrim inbouwoven OST 993 Aardlek vliegt er uit

Groet!

Gerben
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Motor mantelkoeling draait waarschijnlijk niet.
 

No-use

  • #3
De mantelkoeling draait... Maar lijkt toch te warm te worden...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Je zegt aardlek slaat door.

Test je dat ding op een geaard of ongeaarde wcd?

Doe je dat op een ongeaarde dan is dat je oorzaak, het element is defect en slaat door naar aarde, zonder aarde is er geen aardlek en staat de mantel onder spanning.

2e mogelijkheid is dat de fase in de test wcd aan de andere kant zit als bij inbouw, draai de stekker eens om.Blijft echter het element verdachte nr1.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Je weet het verschil tussen heteluchtmotor en mantelkoeling?
 

No-use

  • #6
Dank voor alle reacties en meedenken!

Ik (denk dat ik) weet wat de mantelkoeling is, in dit specifieke geval zit hij bovenop de oven, achterop en zuigt lucht aan via de zijkant en blaast hem achterin de kast weg. Deze werkt. De circulatiemotor (achterop bij verwarmingselement) draait ook.

De test wcd was ook een geaarde wcd, en daar heb ik de test tweemaal gedaan: stekker de tweede test omgedraaid. (heb echter niet gekeken of er ook daadwerkelijk een aardedraad op aangesloten was, maar ga ik maar even vanuit) Ik had hier op forum al gelezen dat dat verschil kan uitmaken.

Misschien ga ik het element maar eens vervangen.. is stukken goedkoper dan een nieuwe oven.. dan maar foutopsporing door dingen te vervangen. Hopelijk heb ik dan straks niet een compleet nieuwe oven in onderdelen :lol:
 

Joostdevries

  • #7
Hallo Gerben,
Ik heb precies hetzelfde probleem met de mag690. Een vriend van mij heeft dezelfde oven en heeft het probleem ook. Bekend probleem kennelijk. Heb jij inmiddels een oplossing gevonden? Ik heb de oven er al uitgehaald en open gemaakt, ik zie niks geks.
Ik zit er aan te denken om pelgrim te bellen, maar wil dan wel zeker weten dat ze het kunnen oplossen voor niet al te veel geld.
Groeten,
Joost
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu