Pelgrim MAG690RVS combimagnetron bromt en werkt niet meer

Sprincky

 • #1
Onze combimagnetron Pelgrim MAG690RVS werkt sinds gisteren helaas niet meer. Hij is meer dan 10 jaar dagelijks gebruikt.
Gisteren begon hij opeens luid te brommen en de gerechten worden niet meer warm bij gebruik van de magnetron functie.
De grill, ventilator het draaiplateau en de verlichting werken nog wel.
.
Wat zou hier het probleem kunnen zijn en wat zijn de kosten om dit zelf (als dit kan) te repareren met het betreffende onderdeel?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Waarschijnlijk een defect in het hoogspanningscircuit. Het is ten zeerste af te raden om te proberen dat zelf te repareren, tenzij je heel erg thuis bent in elektronica.

  Maar dan nog: denk eraan dat er in een magnetron apparaat zeer hoge, levensgevaarlijke spanningen staan, die ook nog aanwezig kunnen zijn nadat de stekker uit het stopcontact is getrokken. Bovendien moet een dergelijk apparaat volgens fabrieksvoorschrift na een reparatie getest worden op het lekken van magnetrongolven, waarvoor een speciaal meetinstrument nodig is plus de kennis om dat te gebruiken.

  Ik denk dat het op aankoop van een nieuwe apparaat uit draait, want laten repareren zal voor een combimagnetron van 10 jaar niet rendabel zijn.
   

  Sprincky

  • #3
  Bedankt voor je snelle reactie Kees.
  Ik ga op zoek naar een vervanging want zonder een magnetron is op vandaag erg lastig...:denk:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu