Pelgrim GVW545 vaatwasser lekt water aan zijkant

rood38

  • #1
Mijn Pelgrim GVW545 vaatwasser zorgde er ineens voor dat de aardlekschakelaar eruit vloog. Na enkele minuten wachten kon de stroom er dan wel weer op, de machine ging dan weer enkele minuten door met z'n programma, waarna de stroom dan weer uitviel. Al met al heeft hij het programma uiteindelijk afgemaakt (ik wilde toch het water eruit hebben..). Omdat ik zag dat de afvoerbuis en sifon helemaal verweerd waren, heb ik die laten vervangen in de hoop dat het misschien fout ging omdat de machine zijn afvalwater niet kwijt kon. Helaas heeft dit het probleem niet opgelost, bij een nieuwe spoelbeurt vloog de stroom er wederom uit.

Ik heb toen eens goed onder de machine gekeken en zag dat er aan de rechter achterkant water naar beneden drupte (lekkage dus). Op dat moment begon de machine ook tijdens het draaien te piepen. Als ik het goed begrepen heb betekent dat dat er water in de machine staat. Na het verwijderen van het frontpaneel zag ik inderdaad op de onderste plastic plaat een laagje water staan. Dit water heb ik allemaal verwijderd en de plaat droog gemaakt. Met de stroom er weer op piepte de machine niet meer tijdens het draaien, maar er leek wel water te druppelen aan de rechter zijkant. Na een inspectie lijkt het alsof er water naar buiten lekt door de bevestiging van het verticale metalen stuk frame met de binnenkant van de machine. Op de foto's heb ik geprobeerd aan te geven waar het water uit komt.

Nou is natuurlijk de vraag: is dit een aannemelijke theorie en hoe kan ik het verhelpen? Afplakken met duct tape zal wat te eenvoudig gedacht zijn, maar als het met zo'n huis-tuin-en-keukenmiddeltje zou kunnen, dan zou dat natuurlijk geweldig zijn. Alvast bedankt voor de hulp!

IMG_0074.JPG WhatsApp Image 2022-05-01 at 5.23.18 PM (2).jpeg IMG_0076.JPG
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Als de lasnaad los is issie totallos ben ik bang. Dit gaat alleen maar verder scheuren. Als hij op de bevestiging waar je een soort parker of popnagel ziet zitten lekt dan zou ik dat vervangen door een rvs parker met een rubber of kit o.i.d. wat ook kan is dat er uit de slang eronder een heeeeeel dun straaltje onder druk naar boven spuit waardoor het lijkt alsof het daarvandaan komt maar dan is dus eigenlijk die slang lek. Goed checken voor de zekerheid.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Controleer de stijgbuis die bovenin in de machine gaat ,deze buis wil nog al eens scheuren.
Van de pijp zie je dan leksporen naar beneden.
Van binnenuit is deze los te schroeven met de plastic moer.
Nieuwe stijgbuis en rubbertje overzetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu