Pelgrim vaatwasser GVW555 RVS

bertklaver

  • #1
Gisteravond hoorde ik opeens een 'knal' uit de keuken. Vanmorgen merkte ik dat de deur van de Pelgrim Vaatwasser GVW555RVS wel heel erg gemakkelijk open-zwiept. Ik vermoed dat de veer los is geraakt / defect is.

Weet iemand een oplossing (heeft iemand een handleiding) om dat te onderzoeken / te repareren?
Dank alvast.

Mvg. Bert Klaver
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als ik naar de onderdelentekeningen van dit model kijk (tekeningen hier te downloaden) (onderdelenlijst hier te bekijken), dan is dit een model dat uit de Whirlpool/Bauknecht 'stal' komt. Daar is in het verleden nog wel eens over geschreven, wat erbij komt kijken indien de deurveren breken.

Ik heb even op dit forum gezocht en kom dan bijv. uit bij dit bericht:

Verder heb ik geen aanwijzingen om het te repareren, maar dit model lijkt me eigenlijk nogal oud en daarom niet de moeite er veel geld aan uit te geven. :wink:
 

bertklaver

  • #3
Beste Kees, zeer veel dank voor je reactie en daarmee jouw hulp. Het gaf me inzicht in wat er aan de hand kon zijn, en nader onderzoek levert inderdaad op dat een schanier volledig is afgebroken.
De machine is dusdanig op leeftijd dat ik er inderdaad geen geld meer aan uitgeef. Vanaf nu voorzichtig de deur openen (anders valt 'ie naar beneden) en gewoon nog even gebruiken tot een nieuwe is geinstalleerd.

Nogmaals: hartelijk dank.

Mvg. Bert
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Geef je groot gelijk dat je daar dan geen geld meer in wilt steken!
Succes bij de aankoop en bedankt voor de terugmelding. :prima:
 
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: bertklaver

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu