Pelgrim Vaatwasser GVW476

Willem de Bruijn

 • #1
Begin 2019 nieuwbouwwoning betrokken; in de keuken is alle apparatuur van Pelgrim ook de vaatwasser; deed het goed totdat er een glas stuk ging (niet goed geplaatst) daarna problemen met afpompen. Alles uitgebouwd en gedemonteerd en uiteindelijk stuk glas net voor de afvoerpomp kunnen verwijderen. Weer in elkaar gezet ; lijkt het goed te doen; krijgt water en pompt af (emmer vol) maar na paar minuten verschijn code e1, zi te zien geen lekkages. Ook na de nodige pogingen blijft het probleem zich voordoen. Niveaschakelaar vervangen (klikt wel indien je erop blaast) maar helaas hetzelfde probleem, de kuip lijkt geen water te krijgen. Er is nog een vlotter met schakelaar op de bodem/lekbak. Kan deze defect zijn en hoe kan ik dat controleren of is er een ander probleem ?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
 • #2
Heb je gekeken of er water onder bij de vlotter staat ?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #3
Bij dit toestel kan je gewoon van binnenuit bij de schoep van de afvoerpomp hiervoor hoef je alleen het serviceklepje te verwijderen in de kuip.
Deze moet wel teruggeplaats worden anders pompt hij niet goed af.
E1 is geen water echter deze code komt ook nadat hij niet kan afpompen.
Toestel heeft geen afpomp foutcode.
Je hebt vermoedelijk dus nog meer glas in je pomp of er komt na afloop geen water in het toestel.
Soms is het pompje defect door het stuk glas .
E1 kan ook het kaebeltje zijn van de flowmeter daar hoef je alleen naar te kijken als hij E1 geeft en er komt wel water na afpompen.
 

Willem de Bruijn

 • #4
Er staat geen water onder bij de vlotter; kan deze blijven hangen waardoor dit probleem ontstaat
 

Willem de Bruijn

 • #5
Vaatwasser krijgt water (ongeveer een emmer) en pompt ook af....ik heb verschillende keren de afvoerpomp bekeken maar zie verder geen glas oid. Wat bedoel je met het kabel van de flowmeter (zwart 2 aders) dat is wel los geweest ; hoe weet ik of dat wel ok is of juist fout ? Hoe kan ik dat oplossen ?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #6
Controleer of deze nog goed contact maakt met het printje denk dat daar het probleem zit.
Connector los of draadje eraf.
 

Willem de Bruijn

 • #7
Omdat Labyrinth met flowmeter enigzins vuil was en ik bij een andere vaatwasser ook problemen heb gehad heb ik deze preventief vervangen. Kabeltje is dus los gewwest; 2 aders maar nu ik goed kijk zie ik dat er 3 pinnen zitten in de aansluiting ; de middelste doet dan niet mee ? En kan ik de overige 2 omdraaien ?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #8
Ja omraaien is geen probleem , heb je het oude labyrinth nog?
Middelste doet niet mee inderdaad.
Zet de oude er maar weer in , beetje vuil is helemaal niet erg.
Grote kans dat je flowmeter in je nieuwe labyrint niet goed is een veel roulerend onderdeel.
 

Willem de Bruijn

 • #9
Geachte S.oldeerbout,
Dank voor de informatie; vanmorgen de draadjes opnieuw bevestigd. Daarna wat testen gedaan met verschillende programma's. Vaatwasser begint met water te pakken, hoor je ook lopen maar na 3,5 minuut komt de error code E1 terug en wordt het water afgepompt , ongeveer 1 emmer vol. Het water is koud en er komt geen water in de kuip. Morgen ga ik de oude labyrint weer terugplaatsen en draadjes nog een keer controleren.
 

Willem de Bruijn

 • #10
Een dag later dan aangegeven....oude labyrint teruggeplaatst en de draadjes van de flowmeter nog een keer anders erin gestoken (lange zijde aan de buitenkant, beter /wel contact ?) en opnieuw opgestart. Helaas een E4....thermostaat probleem.......na tig pogingen opnieuw opstarten /stekker eruit etc ....aantal keren de vaatwasser een valschokje gegeven....E4 weg EN de vaatwasser doet het weer ......heel programma afgewerkt.....Vandaag opnieuw testen met vuile vaat ; kijken hoe dat gaat. Maar voordat ik de machine weer inbouw wil ik gaarne weten wat ik nog kan verbeteren om te voorkomen dat weer voorverrassingen kan komen te staan.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #11
E4 is water op de bodem kan wel kloppen als je het labyrint verwijdert en iets te veel water heb gemorst.
Is maar een klein beetje nodig om de vlotter in het midden te doen activeren.
 

Willem de Bruijn

 • #12
Klinkt logisch er kwam idd water uit het labyrint tijdens het verwijderen. We gaan nu een testfase in van een paar dagen ; kijken of het probleem/problemen opgelost zijn. Nogmaals bedankt voor de vele goede adviezen.
 
 • Like
Waarderingen: S.oldeerbout

Willem de Bruijn

 • #13
Geachte hr/mevr S.oldeerbout. De vaatwasser is weer ingebouwd en heeft elke dag weer goed werk geleverd. Nogmaals dank voor de scherpe analyse en heldere adviezen.
 
 • Like
Waarderingen: S.oldeerbout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu