Pelgrim MAG694RVS inbouw combimagnetron magnetronfunctie defect

MrHusky

  • #1
Een hele goedemiddag,

Helaas heeft de magnetronfunctie van onze Pelgrim combi-oven MAG694RVS het begeven. Het apparaat is al 9 jaar oud, dus op zichzelf niet heel vreemd dat ik nu een klacht heb. Alle andere functies (hetelucht / gril / verlichting / klok en wekker) doen het nog steeds wel. Als ik de magnetron instel om te gaan werken kun je wel op start drukken en lijkt het of de magnetron aangaat(het licht gaat aan en je hoort de ventilator aangaan). Maar in werkelijkheid gebeurt er helemaal niets. Omdat de oven en de gril wel werken, lijkt het me dat de zekering gewoon nog OK is. Stroom eraf en resetten heeft niet gewerkt. Het zou kunnen liggen aan een onderdeel van de magnetronbuis. Online lees ik dat een wit stekkerachtig onderdeel van de magnetronbuis nog wel eens stuk wil gaan na verloop van tijd. Omdat ik niet dat ene onderdeeltje wil vervangen, heb ik een volledig nieuwe magnetronbuis besteld. Deze combimagnetron is gemaakt door Samsung. Er moet dan ook een Samsung magnetronbuis in, type OM75P(20). Die kun je ook van of bij Atag/Pelgrim bestellen, maar dan kost dit onderdeel E 180 en krijg je een Samsung onderdeel in een Atag/Pelgrim doosje. Ik heb de magnetronbuis daarom besteld bij een onderdelensite voor E 71 inclusief verzendkosten. Als het onderdeel binnen is en de reparatie is uitgevoerd, zal ik het resultaat posten.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Ik denk dat je deurschakelaar kapot is. Rechts meestal of je deurpin is verbogen.

Buizen gaan (bijna) nooit stuk. De hoogspanningsdriode of condendator is dan waarschijnlijker kapot. Ik zou alleen geen leken aanraden om hiermee te prutsen. Gaat snel mis met hoogspanning. Het feit dat je een buis besteld zonder bovenstaande te controleren en zonder de buis te meten (je kunt een magnetronbuis gewoon doormeten) zegt eigenlijk al genoeg en wil je adviseren om te voorkomen dat je blijvend letsel oploopt dat je een elektromonteur erna laat kijken.

De magnetron heeft een eigen zekering overigens die niks met het ovendeel te maken heeft.
 

MrHusky

  • #3
Terechte kritiek en opmerkingen Sleutelmeneer. Ik heb echt wel heel voorzichtig gedaan. Ik heb eerst de hoogspanningsdelen spanningsloos gemaakt. Maar ik raad anderen ook af om zelf aan een magnetron te gaan werken. De magnetronbuis bleek niet stuk te zijn na doormeten. Inderdaad zekering en deurschakelaar rechts. Wordt vervolgd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu