Overstroming afvoer

Plateau

  • #1
Beste klussers,

ik heb dus last van water (altijd lastig). Als ik water door de gootsteen gooi (niet alleen de kraan laat lopen), met grote hoeveelheden. Dus bijvoorbeeld als ik een emmer leeggooi of als de wasbak vol zit en ik de stop eruit trek. Dan loopt het water gewoon normaal weg, echter overstroomt er een zwanenhals in het verdere deel van mijn stelsel. Dit is dus niet bij het door laten lopen van de kraan!! Alleen bij een grotere hoeveelheid per keer.

Ik woon in een appartementencomplex op 3 hoog.

Zie voor een schetsje de bijlage. Alle buizen hebben dezelfde diameter ondanks wat de tekening suggereert.

Hoe zou dit komen? Trekt de leiding vaccuum? Te weinig capaciteit? En hoe kan ik dit oplossen (doormiddel van een beluchter ertussen ofzo?)?

Ik zie jullie antwoord tegemoet!

groeten
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Die sifon bij je cv is zeker laag, want hij kan de hoeveel heid water op dat moment niet kwijt en gaat stijgen in de buis en daarna overloopt bij je cv.

De leidingen kunnen wat dicht gaan slibben dus een vernauwing, dat kan evt op gelost worden om even een ontstoppings veer er door heen te doen.

Of je past de aan sluiting van je sifon aan als dat wil,

Plaats evt een foto van die plek waar die sifon bevind
 

Plateau

  • #3
Ik zal een ontstoppingsveer proberen, maar denk niet dat dit het is.. Want ik heb al een vrij sterkte ontstoppingsmiddel gebruikt en dit hielp niet veel. Maar een beluchter zal dus niets helpen?

On a sidenote, zou ik op de een of andere manier de waterdruk kunnen verhogen in mijn appartementje?
 

Sewerboy

  • #4
Heeft dit probleem zich altijd al voorgedaan of is dit iets van de laatste tijd? Als het water altijd goed heeft weggelopen dan lijkt het er inderdaad op dat er een beginnende verstopping in je leiding zit.

Ontstoppingsmiddellen werken lang niet altijd, gelukkig maar anders waren een heleboel mensen hier op dit forum werkeloos.

Om de verstopping eruit te krijgen word in dit geval, een appartement met waarschijnlijk de leiding in de betonvloer, de leiding doorgespoten. Dit kun je doen vanaf je gootsteenafvoer, sifon eraf halen, en dun hogedrukslangetje met ontstoppingskogeltje in te voeren. Deze proberen zover mogenlijk, tot standleiding het liefst, erin te krijgen en dan terugtrekken onder druk. Natuurlijk wel een een paar emmers bij de hand houden om de troep en water op te vangen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
@Plateau
Ga in kontact met een onstoppings bedrijf, die hebben materialen die goed zijn.
even wat voorbeelden van vernauwingen
Foto1: 110mm buis met een gat van 5cm nog


Want onstoppings middelen die kunnen geen vet aanslag of vernauwingen op lossen.

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu