Help! Overstroming in wc, kasten en onder keuken

Shebo

  • #1
Goedenavond,

Sinds vrijdag hebben wij een hele erge lekkage en geen van de loodgieters weet een oplossing te vinden, dus we hopen hier wat antwoorden te vinden.
We wonen in een maisonette woning op de begane grond. Boven ons zit nog een bovenbuurman die ook in het bezit is van een maisonette.
Sinds een aantal weken borrelde het putje in onze douche (1ste etage) wanneer de bovenbuurman veel water gebruikte. Niemand wist nog waarom. Sinds vrijdag is het geëscaleerd, nu overstromen de voorraadkast naast de keuken (lijkt uit de vloer te komen), onder de keuken, de gangkast en de wc (alles op de begane grond) wanneer we boven veel water gebruiken (wanneer we douchen of wanneer de wasmachine aanstaat). De wc loopt leeg en vult zich weer tot overstromen aan toe. Ook aan de voorkant van ons huis (op de galerij ligt water (aan de galerij grenst ons keuken). Dit lijkt ook uit de grond te komen? Ook de berging onder ons huis is volgelopen met water. De platen van het plafond zaten vol met water (hier loopt de afvoerbuis).
Niemand kan tot nu toe vinden waar het water door ontstaat. Wat zouden jullie tips zijn? Waar moeten we kijken en wie moeten we inschakelen? Wij weten het niet meer.
Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!
Groetjes!
 

Charel

  • #2
Van hier uit is dat een beetje gokken maar ik heb toch een zwaar vermoeden dat het een verstopping betreft van de hoofdleiding tussen de woning(en) en de straatriolering.
Vindt je buiten nergens een toezicht putje ?
 
  • Like
Waarderingen: Walker en Shebo

Shebo

  • #3
Dank voor je reactie! We hebben hiernaar gekeken en het water stond redelijk hoog, maar dit was ook het geval bij de andere dicht bijzijnde putjes in de straat.
 

DSR9500

  • #4
tja, dan de gemeente bellen
 
  • Like
Waarderingen: Shebo

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
En schakel je verzekering in voor schade aan de inboedel en opstallen.
 
  • Like
Waarderingen: Shebo

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu