Overstort ventiel druppelt kruipruimte na afdoppen verwarming zolder

roy1911

  • #1
Dag iedereen,

Ik heb onlangs op zolder onze verwarmingen verwijderd, omdat we over willen op elektrisch. Ik heb de leidingen wel laten zitten, maar afgedopt. Vervolgens weer water in het CV systeem laten lopen totdat de CV ongeveer 2 bar aangaf. Maar een paar dagen laten viel het op dat de CV tot onder de 1 was gedaald. Weer bijgevuld en een dag later weer hetzelfde effect. De CV loopt dus langzaam leeg. Nu hebben wij onder de grond een overstort ventiel en die druppelt continu. Als er veel druk op het systeem zit druppelt het vrij snel bijv bij 2.3 bar, naarmate de druk van de CV weer afneemt, onder de 2, druppelt het langzamer.

De verwarming loopt vanaf de CV naar beneden onder de grond door weer naar zolder aan de andere zijde van de woning. Daartussen zit dus het overstort ventiel en op zolder heb ik dus die leiding afgedopt.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt.
 

Onderhoudtje

  • #2
Als een overstort ventiel eenmaal lekt dan blijft deze lekken doordat er rommel tussen is gekomen, het vervangen van het overstort is de enige optie.
Heel vaak komt dit probleem doordat het expansievat defect is en daardoor de druk te hoog op kan lopen waardoor het overstort open gaat. Bij twijfel het expansievat vervangen dit zijn ook de kosten niet.
 

roy1911

  • #3
Dank voor je reactie. Ik ga een professional inschakelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu