Oude stalen kozijnen vervangen VOOR of NA cementdekvloer

BasGoed

 • #1
Hallo allemaal,

Ik woon in een jaren 70 woning met stalen kozijnen. Op de benedenverdieping is onze vloer kapot gegaan door wateroverlast (verstopte riolering). Daarom willen we het nu wat groter aanpakken met plannen die we al een tijd hadden:

-Vloerverwarming infrezen (er ligt een grindvloer onder het laminaat, hopelijk kan vloerverwarming hier in gefreesd worden)
-Nieuwe cementdekvloer hieroverheen (lijkt me gewenst na de infrezingen voor vloerverwarming)
-PVC zijlvloer
-Alle stalen jaren 70 paumeuille kozijnen vervangen voor kamerhoge houten kozijnen met stompe deuren en 1 kozijn vervangen voor een zwart stalen kozijn met zwartstalen deur.

Ik ben alleen een beetje zoekende naar de juiste volgorde.
Als ik eerst vloerverwarming en cementdekvloer laat leggen zitten de bestaande kozijnen helemaal opgesloten en krijg ik ze er niet meer goed uit denk ik. Is het logischer om eerst alle kozijnen te vervangen en hier nog geen deuren in te hangen en scharnieren in te frezen ivm de nog onbekende verhoging van de vloer door de cementdekvloer?

Of eerst de vloerverwarming en cementdekvloer en zijl en dan pas de bestaande kozijnen vervangen (afslijpen of iets dergelijks)?

Of eerst de kozijnen eruit slopen, dan de vloerverwarming en cementdekvloer en dan de nieuwe kozijnen plaatsen?

Ik ben erg benieuwd naar jullie expertise in deze.

Gr,

Bas.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Oude kozijnen eruit, nieuwe vloer erin en dan de kozijnen.
   
  • Like
  Waarderingen: Walker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu