Oude Radiator lekt

Auto-Geen

  • #21
Van de schroefdraad verbindingen mogen maar 2 gangen zichtbaar blijven. Deze zitten maar half vast.
 

Sander 1972

  • #22
Zit er in je kruipruimte dan geen aftap punt en anders trek je daar je leiding bvb los.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #23
Janklusser schreef:
Baat het niet dan schaadt het niet:wink:
Zolang het alleen op de schroefdraad zit heb je gelijk. Maar zodra er een sliertje pakkingsmateriaal tussen het conische vlak zit, dan schaadt het wel.
 
  • Like
Waarderingen: Lampje45

Klussen.

  • #24
Oh. Zou je kunnen toelichten wat er dan gebeurt? Ik begrijp het niet. Het mooie van hennep is dat het in de kieren en eventueel aanwezige oneffenheden wordt geperst. Ook als deze ontstaan zijn door lichte roest. Mocht er vocht van binnenuit tot aan de hennep komen, dan neemt de hennep dit op en zet dan uit waarmee de dichting nog "dichter" wordt. Waar zit dan de schade? Bij het wegwerken van mijn stalen CV-buizen d.m.v. pex buizen heb ik diverse schroefdraadkoppelingen met hennep gedicht. Voorlopig zonder lekkages :wink:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Baukie84

Baukie84

  • #25
Mannen ik ga zo beginnen ik houd jullie op de hoogte. Ik hoop dat het staartstuk eruit wil
 

Lampje45

  • #26
Op afdichtingen die gebaseerd zijn op vlakke passingen zoals de conus in knelkoppelingen moeten de oppervlaktes van de passing glad zijn.
Als er op dit pasvlak verontreinigen zitten zoals een stukje hennep of een deel afdichtingstape is de kans groot dat er lekkage optreedt.
Dat een verkeerde montage niet altijd tot klachten leidt, wil niet zeggen dat de verkeerde montage in een keer goed gepraat kan worden. En daarmee wordt amateuristisch niet in een keer professioneel. :wink:
 
  • Like
Waarderingen: Boertje125, Vonken_trekker en ABCDE

Lampje45

  • #27
Aceton is wel een oplosser maar niet het ideale ontvettingsmiddel, daarvoor zijn wasbenzine alcohol of isopropanol veel beter geschikt
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Klussen.

  • #28
Lampje45 schreef:
En daarmee wordt amateuristisch niet in een keer professioneel.
Ik ben zeker niet professioneel :wink: en wil slechts mijn ervaringen delen. Daarbij de opmerking dat professionals doorgaans alleen maar werken met nieuw materiaal. Natuurlijk gebruiken die geen hennep bij conische verbindingen. Baukie84 moet met gebruikte materialen werken en heeft mijn inziens weinig aan professioneel en theoretisch correcte tips. Ik denk dat praktische oplossingen handiger zijn. Met alle inbreng heeft hij/zij in elk geval enkele opties :prima:
 

Baukie84

  • #29
Zeker heb ik wat aan praktische tips. Het moet gewoon dicht voor huis tuin en keuken gebruik. Bedankt allemaal
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #30
Professioneel theoretisch correcte tips......

Nee Ts heeft wat aan amateuristische tips die mogelijk werken en mogelijk niet of niet lang.

Als je niet de tijd of geld hebt om het in een keer goed te doen heb je dat geld en tijd wel om het 2 keer te doen met alle gevolgschade.

Ook met gebruikte onderdelen is het gewoon met de juiste middelen dicht te krijgen, zodra je er dingen tussen doet die er niet horen krijg je problemen.

Als dichtingsvlakken lekken krijg je die ook met rommel ertussen nooit betrouwbaar dicht .

En ook dat is ervaring, niet in 1 installatie maar in 100-den
 
  • Like
Waarderingen: Tiho

Baukie84

  • #31
Zojuist cv afgetapt bij de ketel. Toen het staartstuk waar het lekte op de koppeling losgemaakt. Dit ging allemaal goed. Radiator leeg laten lopen, begint ineens de afvoer weer veel water te geven... wat een ellende. Gauw dop erop en radiator sleutel op het staartstuk gezet en die zat gwn los.... eruit gehaald, 4 keer met teflon eromheen en goed vast gedraaid. Toen alles weer gemonteerd. Zometeen druk erop... zal mij benieuwen.
 

Lampje45

  • #32
”Janklusser” schreef:
Ik ben zeker niet professioneel en wil slechts mijn ervaringen delen. Daarbij de opmerking dat professionals doorgaans alleen maar werken met nieuw materiaal.
Dat is te merken ja, want professionals hebben een vak geleerd om deskundig met de beschikbare materialen om te gaan. Daarbij hebben zij jarenlange ervaring opgedaan met zowel nieuwe als oude materialen. En zij kennen de kneepjes van het vak.



”Janklusser” schreef:
Baukie84 moet met gebruikte materialen werken en heeft mijn inziens weinig aan professioneel en theoretisch correcte tips. Ik denk dat praktische oplossingen handiger zijn.


Dus Baukie84 kan beter luisteren naar de professionals die adviezen geven, die gebaseerd zijn op jarenlange praktijkervaring, opleiding en vakkennis, dan luisteren naar een amateur, die denkt dat hij het weet.

En gewoon niet de juiste adviezen geeft en dat heeft niets met theorie te maken, maar meer met vakmanschap.
 

Lampje45

  • #33
Baukie84 schreef:
Zojuist cv afgetapt bij de ketel. . ....
Radiator leeg laten lopen, begint ineens de afvoer weer veel water te geven... wat een ellende.
Een CV moet je aftappen op een punt wat lager ligt als het los te halen deel, want water stroom nu eenmaal niet de trap op, maar er wel vanaf :wink:
 

Fmrama

  • #34
Tja, professionals…die kom je ook wel eens tegen bij kassa of radar.
Ik zeg maar zo, je hoeft geen zwemdiploma te hebben om de overkant te kunnen bereiken. :wink:
 
  • Like
Waarderingen: ABCDE en Klussen.

Tiho

  • #35
Is het gelukt Baukie84?
 

Baukie84

  • #36
Net even thuis om een trui op te halen. Ik moet jullie helaas negatief berichten... toch nog een mini drupje. En dat na al jullie adviezen die ik heb opgevolgd....
 

Tiho

  • #37
Ik heb niemand zien zeggen dat je teflon tape moest gebruiken en ook geen 4 slagen. Met teflon moet het vastlopen voor je aan het eind bent. Anders moet je loshalen en meer tape gebruiken.
 
  • Like
Waarderingen: Baukie84

Klussen.

  • #38
.. en met teflon tape NOOIT terugdraaien! Dus eerst zonder tape tellen hoeveel slagen er maximaal in gaan. Daar 1 vanaf halen. Dan de schroefdraad naar je toe houden en vervolgens de teflontape met de klok mee, redelijk strak, om de schroefdraad wikkelen totdat de schroefdraad gevuld is. Dan de de koppeling erin draaien en de slagen tellen tot maximaal min 1. Vervolgens de koppeling langzaam in de juiste stand draaien.


Diverse quotes verwijderd, wil je geen quotes plaatsen als het niet direct nodig is? Mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu