Oude deur scharnier losmaken

Rutger_Jan

  • #1
Ik heb (goed) gezocht met Google en op dit forum, maar vind het niet, vandaar deze posting.

Ik heb een aantal deuren die ik los wil halen. Probleem daarbij is dat de scharnieren behoorlijk onder de verf zitten, en dat er geen beweging in te krijgen is. Het zijn van die scharnieren met boven en onder een bolletje (het huis is uit de jaren dertig, de scharnieren weet ik niet...). Het onderste bolletje krijg ik er uit gedraaid (hier zit een pinnetje aan van +- 1 cm met schroefdraad). Aan het bovenste bolletje zit de lange pin (als het goed is). Ik krijg daar dus echt geen beweging in :(. Heb al met super afbijt geprobeerd, maar echt los komt het nog niet. Iemand suggesties?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Spuit er een beetje kruipolie o.i.d. op en laat het een dag intrekken, een pin aan de onderkant in het scharnier steken en met een hamer de scharnierpen omhoog tikken.
 

Johanl

  • #3
Hallo Rutger Jan.
Als het ouderwetse bochtscharnieren zijn, krijg je de pen er niet uit.
Krab ter hoogte van de scharnieren de verf van de deur, of kozijn, dan zie je waarschijnlijk, een of twee spijkerkopjes.

Haal die spijkertjes eruit, en de scharnier is los, wees wel zuinig op de scharnieren.

Sucses JohanL
 

Rutger_Jan

  • #4
Bedankt! Ik heb ze uiteindelijk met tikken van onderaf losgekregen. Zonder kruipolie, maar misschien dat de afbijt toch nog wat heeft meegewerkt...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu