Geleiders voor oude garagedeur

GielvdB

  • #1
Hallo,

We hebben een losse garage, die al aardig op leeftijd is. Nou wil ik ‘m graag in gebruik nemen om m’n auto komende winter warm en droog te stallen, maar de geleiders van de poort ontbreken. Navraag leert dat er oorspronkelijk een soort beugels op zaten, die naar binnen staken. De wieltjes zitten halverwege de deur. Ik heb de hele middag zitten googelen, maar kan nergens een dergelijk systeem vinden, waarschijnlijk omdat het te oud is.

Weet iemand van jullie of zulke geleiders toch nog ergens te vinden zijn óf is het mogelijk de deur aan te passen (wiel bovenaan monteren) en nieuwe geleiders te plaatsen? Ik zou ‘m graag willen laten zitten als het kan. Ter illustratie enkele foto’s toegevoegd. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen. Alvast bedankt!
IMG_9265.jpeg
IMG_9267.jpeg
IMG_9270.jpeg
IMG_9271.jpeg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dit principe wordt nog steeds verkocht.
Garage kanteldeur inkloppen op google en er komen verschillende merken voorbij.
Geen idee of je de rails los kan kopen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
...
Zijn er aanwijzingen dat er bovenin nog een set wielen zat?

Tijdens het tikken bedenk ik me dat ik dit wel eens gezien heb. Deze deur opent zonder dat de deur een flink stuk naar buiten zwaait. Die kan dus ook open als er buiten, vlak voor de deur, een auto staat.
Ik weet niet meer of het rechte of rond lopende geleiders had.
Kan ook zo snel geen term bedenken een beter te kunnen googlen.

Staat er ergens een merk? Dan die bellen of een bericht met foto sturen.

ps. dit soort deuren, alleen dan met de wielen hoog, staan goedkoop en zelfs gratis op marktplaat. Als het een standaard maat is, dan is compleet vervangen een optie.
 

GielvdB

  • #4
Bedankt voor de reactie. Er zat bovenaan geen set wielen. Er liep blijkbaar een apart gevormde beugel vanuit het midden waarin de wielen naar boven werden geleid. Tegenwoordig hebben kantelpoorten voor zover ik kan vinden allemaal wielen aan de bovenkant die door een hoge, rechte rail rollen. Het is misschien mogelijk gaatjes in de poort te boren en bovenaan wielen te monteren plus een nieuwe rail.

De poort is helaas in hoogte en breedte een cm kleiner dan de standaardmaat. Op termijn wil ik een rolluik of sectionaaldeur plaatsen, maar hoop als tussenoplossing deze toch te kunnen gebruiken. Puur voor de herfst/winter. Ik rij in een ‘klassieker’ die in de winter niet of nauwelijks gebruik. Vandaar.
 

GielvdB

  • #5
Ps. Merk kan ik nergens vinden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik zie 3 puntlassen aan de beugel waar de wielen aan zitten, die zijn los te boren.
Maar het profiel van de deur zal bovenin vast anders zijn.

Loopwielen zijn met allerlei bevestigingen te krijgen.
Ik kom ook wat bochten tegen.
zoek op: garagedeur bocht
Vind o.a. een ruime 89 graden bocht, maar ook 45 graden een recht stukje en nog een 45 graden bocht is een optie. Wel duur om even te proberen..
Hopelijk weet iemand hier hoe de bocht hoort te lopen.

Het kan misschien ook makkelijker, maar wel lomper:
Een ronde stang aan het plafond. Ring erom, haak met ketting (of touw) naar de deur. Misschien is één in het midden al voldoende. Hoewel met die auto eronder, eerder in 3 voud.
 

Hharbers

  • #7
hebben de kanteldeuren niet vaak standaard afmetingen?
Markplaats staat vol met complete deuren tegen oud ijzerprijs.

Als je passende kunt vinden ben je sneller klaar denk ik
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu