Oude voordeur renoveren

Deskman

  • #1
Ik woon in een appartementengebouw uit 1960 met (volgens mij) prachtige houten voordeuren. In de loop van de afgelopen 64 jaar zijn die deuren keurig onderhouden. Maar op een paar ingangen zijn die deuren niet meer helemaal vlak en zit er onderin een kiertje. Als het koud is en het waait is dat natuurlijk niet fijn - de entrée/hal is dan knap koud.

Zijn er mogelijkheden om zo'n deur weer vlak te krijgen of op een andere manier te restaureren? Ik zit niet te wachten op een grijs-geschilderde multiplex deur

Screenshot 168.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wie beslist hierover? Het bestuur van de VVE?

Schuren en lakken lijkt een 1e optie. Wellicht dat een verstevigingskoker de deur rechter kan houden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
tochtstrip?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Een valdorpel plaatsen. Ook en stuk goedkoper dan een compleet nieuwe deur :)
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Om een deur weer recht te krijgen is vaak een eenvoudige oplossing om simpel een secustrip te gaan monteren. Deur is dan niet meteen weer recht maar de secustrip duwt hem telkens langzaam de juiste kant op tot hij weer recht is.
 

Deskman

  • #6
De VVE besluit hierover maar er gaan stemmen op om 'de entrée eens flink te moderniseren', met de niet helemaal rechte oude deuren als belangrijkste motief. En ik vind het zonde om een prachtige houten deur te vervangen. Mijn bezwaar werd in eerste instantie weggewuifd als 'te duur' en 'korte termijnoplossing'. Dus was ik op zoek naar alternatieve oplossingen, mét behoud van de oude deuren.

Ik ga eens op zoek naar de opties met secustrips en een verstevigingskoker.

Bedankt tot zover (ik zal het resultaat wel eens melden)
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu