Oude bedrading combineren met nieuwe bedrading

The headhunter

Specialist Elektra
  • #21
Dat bedoel ik zonder enige juiste beredenatie iets veilig verklaren.
 

Xr8

  • #22
Je kunt in deze wel een onveilige situatie creëren. Er kunnen nl ook andere mensen gebruik gaan maken van deze situatie als u bijvoorbeeld niet thuis bent, en daar niet vanaf weten. Om deze reden zijn dit soort situaties niet toegestaan/gewenst.

Succes.
 

Hvdk

  • #23
Ik zal eerst kijken hoe alle groepen lopen. Dan ga ik mijn plan trekken eventueel in samenwerking met een grotere groepenkast. Misschien wel overal nieuwe bedrading als dat dan nodig is.
 

Peter_H

  • #24
Ook ik vind veiligheid erg belangrijk, belangrijker nog dan het volgen van voorschriften. Toch vind ik het NEN in sommige gevallen streng, wat betekent dat een kleine uitbreiding een grote kostenpost kan betekenen.

Stel je hebt je wasmachine in een bergruimte staan op een WCD zonder randaarde. Je wil deze aarden vanwege de veiligheid, maar omdat de bedrading de oude kleur heeft en de betreffende groep ook in een andere ruimte voorkomt ben je zo je hele installatie aan het vervangen. Dat wil je niet dus laat je het maar zo. Wat is dan veilig?

En wat is een uitbreiding? Eén wcd bijplaatsen met dezelfde oude bedrading?

Verder vraag ik me af waarom er nog zoveel ongeaarde WCD in de bouwmarkt te koop zijn. Worden die alleen verkocht bij vervanging van een kapot WCD of stiekem ook voor een uitbreiding?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #25
De NEN gaat uit van voortschrijdende veiligheid, Dat houd idd in dat er soms behoorlijke kosten kunnen komen uit een relatief kleine wijziging.
Gelukkig is de nen geen wetgeving en mag ieder die daar zin in heeft doen wat hij goeddunkt tot het fout gaat.
Officieel zijn 2 polige wcd-en alleen voor vervanging van bestaand.
En je mag ook oude kleuren draad trekken, als je die nog kan krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu