Eufy videodeurbel aansluiten op oude bedrading

mjm.thomassen

 • #1
20211226_173622.jpg


Ik heb jarenlang een deurbel gehad op batterijen, maar heb nu een Eufy videodeurbel die ik het liefst bedraad aan wil sluiten. Nu lijkt het erop dat de vorige bewoner de deurbel ooit bedraad heeft gehad (zie foto). Deze rode en blauwe draad loopt richting een PVC buis in de wand die uitkomt bij de deurbel. Ik heb absoluut geen verstand van electra, maar kan ik de Eufy deurbel daar zomaar op aansluiten? Deze foto is genomen vanaf de zijkant, het blokje (wat lijkt op een transformator?) waar de draadjes uitkomen zit dus eigenlijk aan de zijkant van de zekeringkast. Ik hoop op jullie advies.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #2
Blokje lijkt eerder op een kroonsteen dan op een trafo.

Eerst even uitzoeken wat die draden doen. Ik gok dat die naar de beldrukker lopen?
 

mjm.thomassen

 • #3
De blauwe en rode draad lopen een grijze (dikkere) draad in waar meerdere kleuren draden inzitten maar deze zitten nergens op aangesloten. De blauwe draad is halverwege ook onderbroken, daar lijkt ooit iets tussen gezeten te hebben?
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #4
Tussen beide blauwe uiteinden heeft wellicht de gong gezeten?

Die kroonsteen is in ieder geval niet de beltransformator, die zal in de groepenkast zitten. Heb je een foto van de voorkant van de kast?
 

mjm.thomassen

 • #5
Hierbij de foto's van de binnenkant van de kast. Volgens mij is dat linker onderdeel de transformator toch? Links op de foto aan de buitenzijde van de kast zie je dus dat soort van kroonsteentje met de eerder genoemde rode en blauwe draad. Ik hoor graag of hieruit op te maken is of ik de Eufy deurbel aan kan sluiten op die rode en blauwe draad. Alvast bedankt.


20211227_204610_resized.jpg
20211227_204539_resized.jpg 20211227_204635_resized.jpg
 

Fmrama

 • #6
Dat is idd de beltrafo. (Controleer even met welke schakelautomaat, je de bel en dus de trafo uitgeschakeld, zo te zien is dat die ernaast zit) Ik begrijp dat er geen gong is?
Je kunt de eufy ook aansluiten zonder eigen gong. (Apendix 3 van de handleiding) Je gebruikt dan de gong van de homebase. Dit stel je in het menu van de eufy.
Ik heb de eufy eerst opgeladen via de homebase en ingesteld naast mijn laptop en daarna pas aan de trafobedrading bevestigd.
 
Laatst bewerkt:

Willemjanw

 • #7
Wat voor spanning heeft die deurbel nodig? Zoals de beltravo nu is aangesloten komt er 8 volt uit.
Veel deurbellen hebben 12 volt nodig.
"12 volt kan de travo ook leveren"
 

Fmrama

 • #8
De eufy doet het op 8 Volt.
 

Willemjanw

 • #9
Als de spanning op de travo staat betekent dat er al 8 volt op de kabel staat nu? Kabel al wel aangesloten? Anders is kortsluiting mogelijk nu.
Inderdaad eerst spanning afschakelen voordat je gaat aansluiten.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #10
Willemjanw loopt alvast op de muziek vooruit...

Terug naar de vraag. Je zult dus eerst moeten uitzoeken waar die draden precies heen lopen. Zit er nog een bedraden beldrukker buiten? Of sporen van waar ooit een gong hing?

Heb je een multimeter ter beschikking om een circuit door te piepen?
 

Willemjanw

 • #11
Stel je voor die kabels lopen ergens naar toe en liggen daar los. Dan is de kans op kortsluiting mogelijk. Dus kun je beter eerst de spanning eraf halen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #12
Moderne beltrafos zoals deze zijn beveiligd tegen kortsluiting en overbelasting in het secundaire circuit :wink:

Niks aan het handje dus.
 

Willemjanw

 • #13
Oh, ik dacht dat veilig werken beter was maar ik kan me vergissen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #14
Werken wel ja.... maar laat TS eerst eens beginnen uit te zoeken hoe de draden lopen
 

mjm.thomassen

 • #15
Hallo allemaal, beide draden (rood en blauw) liepen van de trafo direct naar de deurbel. de onderbreking van de blauwe draden (waar vroeger waarschijnlijk een gong zat) heb ik ongedaan gemaakt door deze direct aan elkaar te verbinden (lijkt mij hetzelfde als een lus bij een gong). Ik heb de Eufy deurbel aangesloten en tot mijn grote blijdschap zie ik nu een groen stekkertje in de app staan, wat inhoudt dat de deurbel middels stroom is verbonden.- Dank jullie wel voor het meedenken en alle geboden adviezen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu