Eufy deurbel aansluiten op bedrading oude intercom (7 kleuren draad)

arya1234

  • #1
Hallo,

Ik heb een slimme deurbel van Eufy gekocht en die wilde ik bedraad aansluiten. Toen ik de oude deurbel eraf haalde bleken er heel veel kleuren draadjes te zijn. Ik heb al wat rond gezocht op het forum maar kan mijn antwoord helaas niet vinden. Mijn vraag is welke twee kleuren draden ik moet gebruiken om de Eufy aan te sluiten. hieronder foto’s van de situatie buiten en in de meterkast. De oude belknop zat overigens alleen vast aan de gele en groene draad.

alvast bedankt voor het meedenken!

F2F0E8D3-5774-43FE-B0F9-244009EDE92D.jpeg E603C54B-EFDD-4A0B-BBCE-ADA1612081B0.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Alles van de intercom weghalen (buiten, binnen en de voeding) en een simpele beltransformator plaatsen welke geschikt is voor de Eufy.

Welke draadkleuren je dan gebruikt maakt niet uit, als je bij de transformator en bij de bel maar dezelfde 2 pakt. Rood en blauw is gebruikelijk.
 

arya1234

  • #3
Dank je wel voor je snelle reactie! Ik moet dus dat hele witte ding uit de meterkast ook weghalen en een andere plaatsen. Begrijp ik dat goed?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Ja. Of je moet deze toevallig nog als "domme transformator" kunnen gebruiken. Tussen klem 5 en 6 zou je 12V~ bij max 1,6A moeten hebben.

In ieder geval niets meer met de busuitgang (klem 1 en 2) doen.

Ik weet niet of deze wel bedoeld is om continue een camera te voeden, het opschrift "ED 25%" zegt denk ik iets over de "Enable Duration"? Dus je mag hem maar een kwart van de tijd belasten? Nou zul je met een deurbel niet continue 12V*1,6A= 19,2W verbruiken, maar geen idee hoe zwaar het dan wel belast wordt en of dat goed gaat.

Ik zou een normale beltransformator gebruiken.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu