Oplossing voor knpperende ecolamp op whirpool vaatwasser

Alex1972

 • #1
Beste lezers,

Heb net zelf de oplossing gevonden voor een piepende adg whirlpool vaatwasser waar het eco lampje blijt knipperen en dat wil ik delen met jullie.

Resetten heeft geen zin.
De vaatwasser denkt dat er een lekkage is en zet alles op slot als het ware. Het water dat nog in de vaatwasser zit zal eruit moeten. Maak de vaatwasser los en trek het naar voren. Ik heb voor de zekerheid de stekker van de vaatwasser eruit getrokken. Haal wat handdoeken en kantel de vaatwasser naar achteren ongeveer 45 graden. Het water zal er nu uitlopen. Stekker terug erin vaatwasser terug en probleem opgelost!

Succes!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Indien je zeker weet, dat de oorzaak van het water op de bodemplaat van buitenaf kwam,, hoef je inderdaad verder niets te ondernemen. Bijv. doordat je gewoon afwasmiddel gebruikt had en de boel flink geschuimd heeft. Of dat er een verstopping in het sifon zat, waardoor het water van de gootsteenbak in de vaatwasser teruggelopen is.

  In de meeste gevallen zal er echter een lekkage in de machine zijn en 'denkt' de vaatwasser terecht dat dat zo is. Dan kun je maar beter de vaatwasser even goed in de gaten houden na het verwijderen van het water, want het euvel komt dan na korte tijd weer terug!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu