Oplossing voor aansluiten closein inlaatcombinatie op spoelb

A

Anonymous

Gast
  • #1
Na alle berichtjes in het forum over het plaatsen van een close in boiler en het aansluiten van de afvoer op de sifon van de spoelbakken dacht ik dat het mij wel zonder problemen zou lukken.

Zoals al aan gegeven de inlaat combinatie echt zo hoog mogelijk opgehangen in het kastje(achter naast de spoelbak) . Netjes het trechtertje naar boven en afvoerslang met bocht op de sifon.

Het leek droog te zijn. Maar helaas was het niet. Als ik beide spoelbakken vol had en liet ze tegelijk leeg lopen had ik spetters in het kastje.
De afvoer netjes met 40 mm op de standpijp aangesloten dus daar zat geen belemmering. Ik bedacht dus dat het een typisch communicerende vaten probleem was.

Mijn oplossing:
Ik heb de inlaat combinatie gewoon in het kastje gemonteerd net boven waar de koudwater leiding binnen komt dus knietje omhoop , T-stuk er boven en daarboven de inlaat combi.
In het bekertje heb ik een stuk slang gemonteerd (leiding mantel slang voor 22 mm) Deze slang heb ik goed in de siliconen kit gezet en in het trechtertje gestoken en daarna ook daarom heen nog flink wat extra afgekit zodat de kit goed op de slang hecht en ook om de ribbel van het trechtertje heen vast zit.

Het andere eind van de slang heb ik zo lang gemaakt dat ie vlak onder het boven blad bij de kraan eindigt. Nu is het einde altijd hoger dan de overloop van de spoelbak en kan ie niet meer overlopen.

Het zit nu en paar weken zo en ik heb een paar keer de test herhaald! Het blijft droog. :)

Ik had ook nog FF overwogen dat ik dat trechtertje dicht kon lijmen maar bedacht op tijd dat er toch een goede reden moet zijn dat het overal zo zit. Mijn vermoeden is om te voorkomen dat er een onderdruk kan ontstaan waardoor afval water aangezogen kan worden??

Ik hoop dat ik hier andere klussers mee kan helpen! :)


Bert
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Bert, lees ik het goed en begrijp ik uit je verhaal dat het einde van de afvoerslang vanaf dat bekertje beduidend hoger zit dan het bekertje zelf?

Of begrijp ik je verhaal verkeerd... Want als dat zo is zal eventuele overloop vanuit het overdrukventiel in het bekertje geloosd worden, dat gaat prima, maar nooit verder gaan, het blijft in dat stukje slang staan.

Niet zo erg, zolang er niet veel stoom afgevoerd wordt, maar als het meer is, loopt het toch echt in je kastje vanuit dat bekertje... Inderdaad niet meer vanuit de spoelbak.

In dit geval heb je dezelfde situatie gecreëerd als in een vorige vraag gezegd werd: laat het maar onder de vloer lopen, zoveel komt er niet uit die overstort! Maar nogmaals, ik kan het verkeerd begrepen hebben. :oops:
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi KlusKees,

Nee je hebt het niet helemaal goed begrepen.. De normale afvoerslang gaat uiteraard naar een punt lager dan het trechtertje.:-)

Ik heb en houten vloer en wil niet graag nattigheid daarop laten druppen. Wat ik gedaan heb is in de open mond van het trechtertje zo'n stuk leiding mantel slang gekit met silikonen kit en het andere eind heb it tot vlak onder de kraan laten doorlopen.

Kortom eigenlijk de open mond van het trechtertje verlengd vaan boven. Ik hoop dat ik het nu een beetje duidelijk heb kunnen maken?

Greets
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Enige tijd geleden ontving ik van Bert voor dit onderwerp foto's van de door hem bedachte oplossing voor de overstort.

Ik plaats ze hieronder:



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu