Oplossing voor keukendeurtjes bij aanpassing hoekcarrousel kastje

LindaS88

  • #1
Goedemorgen!

In onze relatief verouderde keuken zat een draaicarrousel waar ik mij enorm aan ergerde. We zijn deze keuken even low budget aan opknappen.

Nu hebben we vaste planken gezaagd voor in de kastjes en willen we iets anders doen met de deurtjes, gewoon met scharnieren. Maar hebben jullie een idee hoe en wat? Het linker deurtje is wat breder dan het rechter deurtje.

20230831_102956.jpg

20230831_102932.jpg


Ik dacht eerst de deurtjes in die hoek vast schroeven aan elkaar en dan rechts open laten draaien, maar dan zit je denk ik dat ie niet open kan doordat ie tegen de zijkant van de oven komt. Dus anders nog een scharnier tussen de 2 deurtjes zelf zodat je die tegen elkaar aan kan vouwen en dan het deurtje kan openen, maar wat voor scharnier moet daar dan tussen?

Of ik dacht ieder deurtje afzonderlijk laten scharnieren, maar dan moet ik denk ik speciale scharnieren halen die verder dan 90° open kunnen omdat ik dan anders nog steeds niet in het kastje kan omdat de deurtjes in de weg zitten.

Ik hoop dat jullie wat simpele oplossingen weten wat nu te doen
 

Kaajee

  • #2
Hier is zo'n kastdeur die je wellicht bedoeld, 1 deur met én in het midden een scharnier die de deur in tweeën scharniert én een scharnier aan de zijkant van 1 deurtje, die het geheel (beide deuren) opent.
Geen idee of de maatvoering klopt, maar dan zou je nog alleen de scharnieren kunnen gebruiken.
Screenshot_20230902_150355_Chrome.jpg
 

LindaS88

  • #3
Helaas is de maatvoering heel anders dan deze huidige keuken. Bij het slopen van de bovenkasten, zag ik ook dat de keuken uit 1999 komt van keukenkampioen. De nieuwe bovenkasten zullen wel ikea zijn. De onderkasten gaan we op termijn een keer volledig vervangen, maar dat werd voor nu te duur voor wat wij wilden.

Ik heb nu de volgende scharnieren besteld op amazon:
Screenshot_20230902_153127_Chrome.jpg


En bij de afbeeldingen hadden ze precies zo'n kast als de onze nu erbij staan:
Screenshot_20230902_153134_Chrome.jpg


Dus hopelijk geeft dit het gewenste effect!

Screenshot_20230902_153127_Chrome.jpg
 

Kaajee

  • #4
Ben benieuwd, maar dat maatvoering niet klopte met de Ikea kast, was te voorspellen, maar daarom schreef ik ook dat je wellicht alleen de scharnieren van de Ikea deur zou kunnen gebruiken en dan dus hun idee namaken met eigen deurtjes/frontjes.
Als je die scharnieren van Amazon erin moet maken, kun je ook die van Ikea erin maken.
Tis maar een suggestie hè ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu