Ontwerpen WTW ventilatiesysteem

Pigion

  • #1
Bij het vervangen van de keuken wil ik ook een WTW ventlatiesysteem installeren. Niet dat de afzuigkap erop aangesloten zal worden, doch er is in de keuken gedeeltelijk een verlaagd plafond en ik kan daar gebruik van maken om zo via de bijkeuken de slaapkamer en de badkamer te bereiken ( alles gelijkvloers). Via een buis in een koof in de slaapkamer, kan ik zo ook de living bereiken (inblaas). Afzuig te realiseren in de badkamer, slaapkamer en hoog in de keuken. Het toilet kan niet aangeslten worden, te ver weg of moet bochte in de leiding plaatsen. Dat wil ik juist niet om het schoonmaken gemakkelijk te maken. De hoofdleidingen te maken in 150 galv. spiraalbuis, de subleiding inblaas living wordt 125 mm.
Echter ik heb veel gehoord van geluidsproblemen, geluiddempers etc, doch kan nergens vinden hoe en waar deze te plaatsen. Ik wil via dit royaal uitgevoerde buizennet misschien ook kunnen koelen of bijverwarmen. Eventueel kunnen de diameters nog wel wat groter, b.v. naar 200 mm.
- Waar vind ik meer en goede info

Pigion
 

Superkees

  • #2
Voor geluidsisolatie zoeken op "ventilatie geluidsdemper". Dan ga je ongetwijfeld wat vinden.

Verder is even de vraag hoe officieel je het wilt. Voor een bouwvergunning hoort er een berekening bij, met onder meer kierhoogtes onder deuren. In de praktijk heb je er niet zoveel aan.

Mijn wtw-balans apparaat regelt zelf de balans tussen in- en uitstroom. Dan boeit het kierenverhaal en de juiste afstelling van de ventielen een stuk minder.

Gebruikelijk is dat in de slaapkamers verse lucht wordt aangevoerd in plaats van afgezogen.

En ook van belang is om tussen het apparaat en de stalen buizen een stuk kunststofbuis te plaatsen, zodat het geluid van het apparaat niet wordt overgedragen op de buizen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu