Onluchting vliering ?

Dabanli

  • #1
Beste mede-forummers,

Ik wil in onze woning een vliering aanbrengen. De woning heeft een puntdak waarvan het hoogste punt zich op 5 meter bevindt.

Nadat de vliering is gemaakt wil ik de ruimte op delen in:
Linker: kamer
Midden: was- en droger hok
Rechts: kamer

Omdat wij met z'n vieren zijn wordt in het weekend intensief gewassen en gedroogd; warmtepompdroger.

De ruimte waar het washok zit, daar zit ook de mechanische afzuiging; maar die zal lang niet alles meteen kunnen afvoeren wanneer er gedroogd wordt.

Warmte stijgt natuurlijk op, of dit nu van de droger is of gewone warmte in het huis. Mijn vraag is nu of ik in de vliering een luchtkanaal moet aanbrengen voor ventilatie?

Ik heb laatst een oplossing gezien waarbij op precies op de grootte van een dakpan een kap was gemonteerd. Deze had dezelfde kleur als de dakpannen.

Wat vinden jullie? Noodzakelijk of niet. Woning in kwestie is een nieuwbouw woning uit 2010.

MVG.
 

Pirke

  • #2
Wij hebben ook een waskeuken met condensdroger plus wasmachine en waar we dan ook de was neerhangen.
Daar zit bij ons een klein dakraam in, wat ik echt wel geneigd ben open te zetten. Zeker in combinatie met de droger.

Toch zal het voor jou i.c.m. de mechanische afzuiging niet duidelijk worden of die toereikend is todat je het gaat proberen. toch is het voor mij persoonlijk moeilijk in te schatten of die het vocht kan verwerken/afvoeren. Een mechanische afzuiging heeft namelijk nog een ander punt van luchttoevoer nodig om te functioneren. Als de rest potdicht zit doen ze het eigenlijk niet.

Ik persoonlijk zou er op voorhand een nieuw/goed tweedehands dakraampje in het dak inbouwen. Je wil tenslotte ook wat daglicht hebben in de nieuwe situatie en je bent toch rommel aan het maken. Kost je ongeveer 100 euro als je een goed tweedehandsje, zelf inbouwt.

Hoop dat je er iets aan hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu