Onderdorpel vervangen?

eezacque

  • #1
De onderdorpel van de schuurdeur is dusdanig verrot dat ik 'm wil vervangen. Ik heb al een handvol klusbedrijven gevraagd, maar deze hebben geen tijd/zin, dus ik overweeg het zelf te doen. De bestaande dorpel lijkt op Onderdorpel CC, met een paar verschillen: het hoogste deel is 55mm diep, da's 1 cm dieper dan model CC, de groef aan de onderzijde is ongeveer 1cm, da's 3cm minder dan model CC. Het eerste verschil is te overbruggen door de dorpel uit te breiden met een extra latje, of door een randje van de oude dorpel te laten zitten. Van het tweede verschil vraag ik me af of het een probleem is? Er hoort daar een gleuf te zitten om te voorkomen dat regenwater langs de onderkant van de drempel sijpelt, maar is het een ramp als deze te breed is? Verder heeft de oude dorpel het 50 jaar uitgehouden zonder loodslabben: volstaat het de dorpel aan de onderkant in de menie te zetten, of is het raadzaam toch lood te gebruiken?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Waarom geen betonnen dorpel storten of simpel een hardstenen dorpel gebruiken?
Rot nooit weer en je hoeft je geen zorgen te maken over regenwater oid.
 

eezacque

  • #3
Ik vind beton lelijk, en hardsteen kan ik zelf niet bewerken. Ik kan niet uitsluiten dat ik iets anders dan hardhout neem, maar dan laat ik het doen, alleen heeft niemand tijd, dus dan blijft het minstens een half jaar liggen...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Met een haakse slijper kom je al een heel eind... Zowel bij een composiet dorpel als bij een glasvezelversterkte dorpel. En vaak zijn deze al op maat te bestellen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Daarnaast lelijk voor een schuur????
Als het voor je woning oid. is dan kan ik me er wat bij voorstellen maar voor een schuur?
En anders net als je houten dorpel gewoon in de gewenste kleur schilderen, probleem opgelost.
Even een mal maken en je kunt het beton storten zoals je wilt en kun je zelf de vorm bepalen.
Er natuurlijk wel rekening mee houden dat je de mal wel naderhand kunt verwijderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu