Onder stroom tijdens douchen

Fiesiekus

  • #61
Nee hoor, het is zeker niet normaal. Vooralsnog zou ik het toch in het potentiaalvereffenen zoeken; dus de wapening, put en waterleiding met elkaar verbinden. Dan ben je van die schokken af en loop je geen kans op electrocutie mocht het potentiaalverschil plotseling veel hoger worden, symptoombestrijding of niet.
 

Red

  • #62
Dvis schreef:
Red schreef:
Betekent dit dat de stroom die ik voel eigenlijk normaal is?
Neen, wat ik bedoel is dat wanneer je twee metealen gestellen hebt die niet potentiaal zijn vereffend, wel een potentiaal verschil kunnnen geven, zeker met een eenvoudige hoogohmige meter. Dit soort situaties zijn ongevaarlijk, het is een soort statische lading.

In het andere geval, waarbij door capacitieve/inductieve werking bv loze draaden (of vocht) onder spanning komen te staan, kunnen weldegelijk gevaarlijke spannigen leveren, zeker in een douche.

De stellining dat 30ma (aardlek) stroom veilig zou zijn, is een misvatting. 30mA gedurende een paar miliseconden zou voor de meeste gezonde mensen ongevaarlijke moeten zijn, maar een minuut lang 30mA door je lijf is verre van aan te raden. In ziekenhuizen worden niet voor niets scheidingstanformatoren gebruik in medisch gebruikte ruimten (dit overigen geheel terzijde).
 

Dvis

  • #63
Update van de situatie.

Vrijdag jl. is het elektrotechnisch installatiebureau met twee man sterk weer langs geweest. Opnieuw metingen, draden los enz. van 's morgens 8 tot 's middags 4 uur. De andere putjes in de straat waarop ook stroom staat, zouden vergelijkbare, op zichzelfstaande gevallen zijn - niets te maken met mijn situatie. Nog steeds weten ze helemaal niks. Er zal binnenkort wellicht wel weer een nieuwe afspraak worden gemaakt.
Vooralsnog zou ik het toch in het potentiaalvereffenen zoeken; dus de wapening, put en waterleiding met elkaar verbinden. Dan ben je van die schokken af en loop je geen kans op elektrocutie mocht het potentiaalverschil plotseling veel hoger worden, symptoombestrijding of niet.
Het is jammer dat ik hiermee niet ben begonnen om het daarbij te laten, want nu heb ik inmiddels een hoop gezeur. Straks sturen ze de NUON nog langs om de boel te keuren. Ik hoop niet dat ik dan dingen als mijn lambriseringen moet kapottrekken - ik zit daarop niet te wachten.
 

Ronald42

  • #64
Tja maar als er straks een overlijdens bericht in de krant staat is het ook niet goed. Nu is de spanning nog aan de redelijk veilige kant maar dat kan zo in eens anders zijn. Dus dan liever de lambrisering los denk ik zo.

Ik kan ook niets bedenken wat u verder zou helpen wat u al niet gedaan heeft maar ik blijf het met belangstelling volgen. Dus houd ons op de hoogte.

Succes en sterkte
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu